Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πώς να αφαιρέσετε τον φάκελο 'Windows.old' στα Windows 10

Η αναβάθμιση στα Windows 10 διατηρεί ένα αντίγραφο από το παλαιό λειτουργικό σύστημα για την περίπτωση που θέλετε να το επαναφέρετε. Αυτό το αντίγραφο διατηρείται στον φάκελο Windows.old.
Αν και όταν διαπιστώσετε ότι είστε ικανοποιημένοι με τα Windows 10 δεν υπάρχει λόγος να διατηρείτε στον δίσκο σας τον φάκελο Windows.old, καθώς το μέγεθος του δεν είναι αμελητέο, αλλά αρκετά μεγάλο. Στον δικό μας υπολογιστή, για παράδειγμα, με την αφαίρεση του κερδίζουμε περισσότερα από 5GB από τα 120GB του SSD.
Αν επιχειρήσετε να διαγράψετε τον φάκελο Windows.old μέσα από τον File Explorer, τα περισσότερα αρχεία θα παραμείνουν στο μηχάνημα σας, καθώς θεωρούνται από τα Windows ως αρχεία του συστήματος.
Ακολουθείστε τα παρακάτω βήματα για να αφαιρέσετε τον φάκελο Windows.old και να κερδίσετε πολύτιμο χώρο στο δίσκο σας.

  1. Πληκτρολογήστε “Free Up disk space” στην εύρεση των Windows 10, δίπλα από το πλήκτρο Start της εκκίνησης των Windows

  1. Κάντε κλικ στην συντόμευση “Free up disk space by deleting…”
Στην περίπτωση που στον υπολογιστή σας υπάρχουν περισσότεροι του ενός δίσκοι, τότε το σύστημα θα σας ζητήσει να καθορίσετε σε ποιον από τους διαθέσιμους θέλετε να απελευθερώσει χώρο. Στην εφαρμογή Disk Cleanup που εμφανίζεται κάντε κλικ στην επιλογή "Clean up system files", κάτω αριστερά.

  1. Η εφαρμογή Disk Cleanup ανοίγει ένα νέο παράθυρο, αυτή τη φορά με διαφορετικές επιλογές.
Από τις διαθέσιμες εντοπίστε και κάντε κλικ για να επιλέξετε "Previous Windows installation(s)”, στην οποία περιλαμβάνονται τα αρχεία από τις προηγούμενες εγκαταστάσεις των Windows. Πατήστε ΟΚ.

  1. Τα Windοws θα ζητήσουν την επιβεβαίωση σας.
Το σύστημα θα σας ενημερώσει ότι δεν θα είστε σε θέση να επαναφέρετε το μηχάνημα σας στην προηγούμενη έκδοση των Windows. Δίνετε το OK και η εκκαθάριση ξεκινά.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home