Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ubuntu Linux και Windows 10 μαζί, προσεχώς

windows 10 ubuntu

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Canonical, σύντομα οι κάτοχοι Windows 10 υπολογιστών θα μπορούν να τρέχουν Ubuntu Linux. 
Μάλιστα, όπως αναφέρει το ZDNet, αναμένεται να είναι εφικτή η παράλληλη χρήση Ubuntu Linux μαζί με τα Windows 10, χωρίς να είναι απαραίτητο να έχει στηθεί πρώτα ένα virtual machine. Στο πλαίσιο του Microsoft Build 2016 θα ανακοινωθούν περισσότερες λεπτομέρειες, κάτι που δεν είχε γίνει ακόμα την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Δεν αναμένεται να γίνει διαθέσιμο το Unity interface του Linux στα Windows 10, καθώς η έμφαση φέρεται να δίνεται στο Bash και σε άλλα εργαλεία CLI, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Canonical με την Microsoft συνεργάζονται στενά σε διάφορα cloud projects, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη η συνεργασία τους και σε αυτό τον τομέα, καθώς το κοινό στο οποίο απευθύνονται φαίνεται να είναι οι developers.

Ουσιαστικά, οι δύο εταιρείες θέλουν να κάνουν ένα μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση της ενσωμάτωσης τόσο του λειτουργικού συστήματος Windows, όσο και του Linux, στα desktop συστήματα που χρησιμοποιούν οι developers.

Ήδη η Microsoft είχε δείξει ότι κάποια Linux υποσυστήματα μπορούν να τρέχουν με επιτυχία σε μια από τις διαθέσιμες εκδόσεις του λειτουργικού της

συστήματος, λίγο καιρό πριν.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home