Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Νέο λειτουργικό σύστημα ανέπτυξε η Kaspersky Lab


Η Kaspersky Lab ολοκλήρωσε μετά από αρκετά χρόνια εργασίας, την ανάπτυξη του δικού της λειτουργικού συστήματος, για το οποίο βέβαια, μέχρι στιγμής ελάχιστα πράγματα έχουν γίνει γνωστά.

Ο Eugene Kaspersky είχε, το 2012, εκφράσει την επιθυμία του να δημιουργήσει ένα νέο και ασφαλές λειτουργικό σύστημα, το οποίο θα σχεδιαζόταν από μηδενική βάση και θα βασιζόταν σε ένα εντελώς νέο πυρήνα, που δεν θα δανειζόταν κώδικα από άλλο λογισμικό.

Το νέο λειτουργικό προορίζεται να χρησιμοποιηθεί για την προστασία υποδομών, όπως -για παράδειγμα- εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και τηλεπικοινωνιακά συστήματα.

Δεν είναι μέχρι στιγμής γνωστό το που αλλού θα αξιοποιηθεί η υλοποίησης της Kaspersky Lab, ούτε αν θα υπάρξει κάποια εκδοχή της στο μέλλον για χρήση σε mainstream συστήματα, όπως οικιακούς υπολογιστές και φορητές συσκευές. Το δεύτερο βέβαια είναι μάλλον απίθανο να συμβεί, αφού ο ίδιος ο Eugene Kaspersky δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Το σύστημα μας είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο, έχει αναπτυχθεί για χρήση σε πολύ συγκεκριμένες εφαρμογές και δεν προορίζεται για εκείνους που θέλουν να τρέχουν το Half Life, να επεξεργάζονται τις καλοκαιρινές τους φωτογραφίες, ή να χρησιμοποιούν τα social media”.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home