Πώς όμως μπορείτε να το κάνετε αυτό; Σίγουρα θα έχετε ακούσει διάφορα από γνωστούς, όμως σε πρώτη φάση αρκεί να θυμάστε τρία βασικά πράγματα. Αν τα κάνετε αυτά, θεωρήστε δεδομένη τη μακροζωία της μπαταρίας σας. Αλλά ας μπούμε στο ψητό:
- Αποφύγετε την υψηλή θερμοκρασία: Η ζέστη αυξάνει την ταχύτητα με την οποία λαμβάνουν χώρα οι διάφορες χημικές αντιδράσεις στη μπαταρία του κινητού σας. Με απλά λόγια, αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να φορτίζετε τη συσκευή συχνότερα, εάν συνηθίζετε να την αφήνετε δίπλα από το καλοριφέρ, ή κάτω από το παρμπρίζ του αμαξιού σας. Επιπλέον, οι ακραίες θερμοκρασίες ενδέχεται να "βράσουν" τα υγρά στοιχεία μιας μπαταρίας – κάτι που όχι μόνο μπορεί να της προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη, αλλά ακόμα και να προκαλέσει την έκρηξή της.
- Μην την αφήνετε να αποφορτιστεί εντελώς: Πολλοί απέκτησαν αυτό το... κουσούρι τότε που χρησιμοποιούσαν τηλέφωνα με μπαταρίες νικελίου. Οι μπαταρίες λιθίου όμως λειτουργούν διαφορετικά και δεν ενδείκνυται να τις αφήνουμε να "στεγνώσουν". Κάθε φορά που αδειάζουν πλήρως, χάνουν και ένα μικρό ποσοστό χωρητικότητας. Οπότε, καλό είναι να συνδέετε τη συσκευή σας στο ρεύμα όταν η μπαταρία βρίσκεται περίπου στο 30%-50% της χωρητικότητάς της για να είστε σίγουροι. Αν δεν έχετε φορτιστή πρόχειρο, τότε κλείστε τη συσκευή σας. Είναι προτιμότερο από το να την αφήσετε να σβήσει μόνη της, όταν η μπαταρία θα έχει εξαντληθεί.
- Να την αποθηκεύετε με 50% φόρτισης: Αν σκοπεύετε να μην χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας, ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή με μπαταρία λιθίου, για αρκετές ημέρες, τότε αποθηκεύστε την σε ένα δροσερό και σκιερό μέρος και ενώ είναι φορτισμένη περίπου στο 50%. Έτσι θα σιγουρευτείτε ότι η μπαταρία δεν θα φθαρεί και δεν θα διατρέξει κίνδυνο μόνιμης βλάβης.
[via]
Post a Comment