Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Firefox 54: Η Mozilla επιστρέφει στην κορυφή με την ταχύτερη έκδοση της

Η Mozilla ανακοίνωσε την νέα έκδοση του Firefox browser, η οποία είναι ταχύτερη και καταναλώνει λιγότερη μνήμη ενώ δημιουργεί ξεχωριστές διεργασίες αν tab. Όμως τι κάνετε αν είναι απενεργοποιημένο σε εσάς που λάβατε το upgrade σε Firefox 54;Οι χρήστες των Linux διανομών, λογικά έχουν λάβει την νέα έκδοση του Firefox η οποία είναι αισθητά ταχύτερη και ελαφρότερη σε σχέση με τις παλιότερες εκδόσεις.

Firefox Multiprocess Windows

Μια από τις σημαντικότερες προσθήκες είναι το multiprocessing (ένα χαρακτηριστικό που το Google Chrome, διαθέτει εδώ και καιρό) το οποίο μπορείτε να ελέγξετε αν είναι ενεργό, γράφοντας στην μπάρα των διευθύνσεων :
about:support
Σε περίπτωση που δείτε στην εγγραφή «Multiprocess Windows«: Disabled  τότε σημαίνει ότι έχετε κάποιο plugin – extention που το εμποδίζει.
firefox-54-taxuteros-elafriteros-browser-disabled
Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να βρείτε πιο είναι και να το απενεργοποιείσετε και έπειτα να επανεκκινήσετε τον Firefox. Στην περίπτωση του Ubuntu φαίνεται ότι υπάρχει το extention: Ubuntu Modification το οποίο μπορείτε να απενεργοποιήσετε. Αν έχετε κάποια άλλη διανομή τότε μπορείτε να απενεργοποιήσετε όλα τα extention και να ενεργοποιείτε μια μια μέχρι να βρείτε πιο απο αυτό το κάνει disabled.
Επειδή είναι μια νέα δυνατότητα (αν και το δουλεύανε χρόνια) πολλά extension ακόμα δεν το υποστηρίζουν με αποτέλεσμα για να μην δημιουργηθεί αστάθεια, απενεργοποιείται αυτόματα. Στην περίπτωσή μου, στο Antergos, είχα το Unload Tabs Extension το οποίο μόλις το απενεργοποίησα, το  Multiprocess Windows έγινε enabled.
Ο Nick Nguyen, product vice president του Firefox, αναφέρει για αυτό το χαρακτηριστικό στο blog σχετικά με την νέα έκδοση του Firefox:
Διαχωρίζοντας τα tabs σε διαφορετικές διεργασίες, εκμεταλλευόμαστε καλύτερα το hardware του υπολογιστή σας

Χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης

firefox-54-taxuteros-elafriteros-browser-mnimi
Όπως φαίνεται και στην παραπάνω εικόνα, από τις μετρήσεις που κάνανε  o νέος Firefox χρησιμοποιεί λιγότερη μνήμη από τους άλλους browser.
Εάν είστε από αυτούς που έχετε παρατηρήσει στο παρελθόν την χρήση της μνήμης RAM από τον Firefox, ξανα τσεκάρετε το λίγο και θα δείτε διαφορά. Όπως είχα γράψει σε παλιότερο άρθρο, για το πως βρίσκετε πόση μνήμη καταναλώνει η κάθε web σελίδα που επισκέπτεστε  ανοίξετε τα tab σας όπως κάνετε καθημερινά και πηγαίνετε να το ελέγξετε στο about:memory όπου, όπως είπαμε στο προηγούμενο άρθρο, θα πατήσετε measure και θα δείτε την διαφορά με τις παλιότερες μετρήσεις σας.

Επίλογος

Όλα τα παραπάνω, μπορεί για κάποιους να είναι ενδεικτικά ότι ο βασιλιάς των browser να επέστρεψε, προσωπικά ο λόγος για τον οποίο χρησιμοποιώ τον Mozilla Firefox είναι ιδεολογικός και όχι επειδή τώρα απέκτησε όλα τα παραπάνω.
Η Mozilla, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός ο οποίος έφερε το ανοιχτό Web, τα ανοιχτά πρωτόκολλα και το ανεξάρτητο browser από κάθε ιδιοκτησία ενώ ταυτόχρονα μας γλύτωσε στο παρά πέντε από ένα «ιδιόκτητο Internet». Επομένως το ελάχιστο που μπορούσα να κάνω, είναι να χρησιμοποιώ τον Firefox (και να υπομένω όλα τα στραβά του στο παρελθόν) για να γίνει ακόμη καλύτερος.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home