Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εμπιστεύεστε τα δεδομένα σας στο Cloud;

Η Google ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το Google Drive, δηλαδή η πλατφόρμα της για αποθήκευση στο "σύννεφο", μπορεί να χρησιμοποιηθεί πλέον για το πλήρες backup των αρχείων που βρίσκονται στις αποθηκευτικές μονάδες του χρήστη. Άλλες σχετικές υπηρεσίες, όπως το Dropbox, το Apple iCloud και το Microsoft OneDrive, παρέχουν ήδη παρόμοια λειτουργικότητα, με άμεσο ή έμμεσο τρόπο.
Φυσικά, η χρήση του Cloud κατ΄αυτό τον τρόπο παρέχει σημαντικά οφέλη, όπως ευκολία πρόσβασης σε αρχεία από οπουδήποτε και μέσω οποιασδήποτε συσκευής, αλλά και αυξημένη ασφάλεια σε σχέση με τα συμβατικά μέσα τοπικής αποθήκευσης, τα οποία είναι πιθανότερο να αποτύχουν λόγω φυσικής φθοράς, ή να επηρεαστούν από κακόβουλο λογισμικό.
Δεν είναι λίγοι βέβαια κι εκείνοι που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό το Cloud, αφού τους απασχολεί το ζήτημα της ιδιωτικότητας, ενώ δεν εμπιστεύονται ούτε την ασφάλεια των σχετικών υπηρεσιών, φοβούμενοι - και όχι άδικα, ότι οι υποδομές των εταιρειών δεν είναι άτρωτες απέναντι σε κυβερνοεπιθέσεις, που θα επέτρεπαν ακόμα και την υποκλοπή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home