Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Windows 10: Θα υπενθυμίζουν την εγκατάσταση της τελευταίας σημαντικής έκδοσης


Συνεχίζεις να τρέχεις στον υπολογιστή σου την πρωτότυπη έκδοση των Windows 10; Η Microsoft τότε θα θελήσει να σε πείσει, ότι ήρθε ο καιρός να προχωρήσεις.
Ο γίγαντας του λογισμικού αποκάλυψε ότι θα ξεκινήσει να αποστέλλει ειδοποιήσεις σε χρήστες που συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την έκδοση 1507 των Windows 10, προειδοποιώντας τους ότι η συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού συστήματος θεωρείται πια “end-of-service” και δεν πρόκειται να λαμβάνει διορθώσεις ή ενημερώσεις ασφαλείας σε μηνιαία βάση.

Οι χρήστες στη συνέχεια θα κληθούν, πατώντας ένα σχετικά βολικό κουμπί, να αναβαθμίσουν το σύστημα τους στην τελευταία έκδοση των Windows 10 (στη συγκεκριμένη περίπτωση στο Creators Update).

Ορισμένοι θα σκεφτούν ότι η συγκεκριμένη είναι μία ακόμη προσπάθεια της Microsoft να οδηγήσει τους χρήστες προς αναβαθμίσεις που ενδεχομένως να μην θέλουν. Στη συγκεκριμένη ωστόσο περίπτωση δεν αποτελεί έκπληξη που η Microsoft μοιάζει περισσότερο “αποφασισμένη”.

Οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows, ήταν μία από τις σημαντικότερες αιτίες της εξάπλωσης των τελευταίων στελεχών ransomware, όπως του WannaCry ή πιο πρόσφατα του NotPetya, και η Microsoft δεν θέλει να αποτελέσει αιτία ενός ακόμη ξεσπάσματος επειδή κάποιοι χρήστες αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό ή δεν θέλουν τις αναβαθμίσεις. Η εταιρεία στοιχηματίζει πως οι χρήστες μακροπρόθεσμα θα είναι ευχαριστημένοι που το PC τους θα είναι ασφαλές έστω και αν ενοχληθούν κάπως με τις ειδοποιήσεις της Microsoft.

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home