Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Apple δεν θα ανακοινώνει πλέον τις πωλήσεις iPhone, iPad και Mac


Η Apple γνωστοποίησε ότι πλέον δεν θα ανακοινώνει τις «πωλήσεις μονάδων» για τις κύριες κατηγορίες hardware προϊόντων, δηλαδή για iPhone, iPad και Mac.


Θα ακολουθείται δηλαδή το πρωτόκολλο που ακολουθεί ήδη η εταιρεία και για τα «άλλα προϊόντα», δηλαδή για τα Apple Watch, AirPods και HomePod. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από τον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας, Luca Maestri, κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των πρόσφατων οικονομικών αποτελεσμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αλλαγή της συγκεκριμένης πρακτικής έρχεται μετά την διατήρηση των πωλήσεων iPhone στα ίδια επίπεδα τον τελευταίο χρόνο, παρά την αύξηση των εσόδων κατά 29%.

Όπως τονίστηκε από τον Maestri, η απόφαση ήρθε καθώς τα στοιχεία των πωλήσεων «δεν θεωρούνται αντιπροσωπευτικά της ισχύος της επιχείρησης».
«Ο αριθμός τεμαχίων που πωλήθηκαν είναι περισσότερο άσχετο σήμερα σε σχέση με το παρελθόν» ανέφερε ο Maestri, διευκρινίζοντας ότι η αύξηση των πωλήσεων παραμένει ένας από τους ξεκάθαρους στόχους της Apple. «Είναι περίπου σαν να πηγαίνεις για ψώνια, να σπρώχνεις το καροτσάκι προς το ταμείο και εκεί να σε ρωτάει η ταμίας πόσα προϊόντα έχετε μέσα», ήταν το σχόλιο του διευθύνοντος συμβούλου της Apple, Tim Cook, για να συμπληρώσει ότι «δεν έχει σημασία πόσα τεμάχια υπάρχουν εκεί σε σχέση με τη συνολική αξία του τι είναι στο καλάθι».

Θα πρέπει να τονισθεί ότι μπορεί ο αριθμός των πωλήσεων να μην είναι ένας ακριβές μέγεθος για να εκφράσει τις επιδόσεις της Apple, ωστόσο είναι ένα μέγεθος που χρησιμοποιείται κυρίως από αναλυτές για να υπολογίζουν την μέση τιμή πώλησης του κάθε προϊόντος. Δηλαδή, το στοιχείο αυτό

θα μπορούσε να δώσει μία σχετικά ακριβή εκτίμηση για τα διαφορετικά είδη iPhone που πουλάει η εταιρεία. Θα είναι δυσκολότερο δηλαδή μελλοντικά να εκτιμηθεί ποιες συσκευές iPhone πουλάνε περισσότερο και ποιες όχι.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home