Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Windows 10 October 2018 Update: Το χρονικό ενός φιάσκου


Η κυκλοφορία της τελευταίας μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10, με την επίσημη ονομασία "Οκτώβριος 2018", αποδείχτηκε τελικά γεμάτη προβλήματα, με την όλη αντιμετώπιση από τη Microsoft να δημιουργεί αρκετές αντιδράσεις και πολλοί να μιλάνε για..φιάσκο.
Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι ότι αν και διανύουμε τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου, η αναβάθμιση Οκτωβρίου δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα επίσημα για την πλειοψηφία των χρηστών. Η ιστοσελίδα Thurrott.com, αναφέρει αναλυτικά τι προηγήθηκε τον περασμένο μήνα και τις κινήσεις της Microsoft μέχρι να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα. 
2 Οκτωβρίου: Η Microsoft ανακοινώνει την ευρεία διάθεση του October 2018 Update, της δεύτερης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10 για τη φετινή χρονιά
- Την ίδια μέρα με ένα ξεχωριστό άρθρο, η εταιρεία εξηγεί πως οι χρήστες μπορούν να κατεβάσουν άμεσα τη νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος, με το στέλεχος της Microsoft, John Cable να αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «Ο στόχος μας είναι να παρέχουμε μια κορυφαία εμπειρία αναβάθμισης για όλους».
- Σε νέο άρθρο την ίδια ημέρα, η Microsoft απευθύνεται στους προγραμματιστές τους οποίους ενημερώνει ότι μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα την ανάπτυξη εφαρμογών για τη νέα έκδοση των Windows τώρα που το Windows 10 version 1809 SDK είναι διαθέσιμο.
3 Οκτωβρίου: Παρά τα προβλήματα με την αναβάθμιση, το πρόγραμμα δοκιμών της Microsoft, Windows Insider, προχωρά με την έναρξη των δοκιμών της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10 παρά να περιμένει τη διόρθωση των προβλημάτων. Ως αποτέλεσμα, η έκδοση 18252 κυκλοφορεί.
- Νέο άρθρο της εταιρείας για τα πλεονεκτήματα που φέρνουν τα Windows 10 version 1809 σε συγκεκριμένες μερίδες χρηστών που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία.
4 Οκτωβρίου: Οι πρώτες διαδεδομένες αναφορές από χρήστες που προχώρησαν στην αναβάθμιση, κάνουν την εμφάνισή τους, εγείροντας ερωτήματα όπως γιατί η Microsoft προχώρησε στην κυκλοφορία της αναβάθμισης νωρίτερα του αναμενομένου. Τα ερωτήματα εστιάζουν στο γεγονός ότι όλα τα προβλήματα που αναφέρουν οι χρήστες όπως της διαγραφής αρχείων από τον κατάλογο εγγράφων, είχαν εντοπιστεί από χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Windows Insider. 
Δημοσίευση νέου άρθρου στην ιστοσελίδα της εταιρείας για 13 συστήματα που εκμεταλλεύονται τα νέα χαρακτηριστικά του Windows 10 October 2018 Update
Νέο άρθρο για τα νέα χαρακτηριστικά που διαθέτει ο Edge browser μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 1809.
5 Οκτωβρίου: Η Microsoft συμβουλεύει τους χρήστες να μην προχωρήσουν στην εγκατάσταση του October 2018 Update (Αργότερα το σχετικό μήνυμα διεγράφη)
6 Οκτωβρίου: Επίσημα η Microsoft παγώνει την κυκλοφορία της αναβάθμισης στους χρήστες μέχρι να διορθωθούν τα προβλήματα.
8 Οκτωβρίου: Η εταιρεία συμβουλεύει όσους έχασαν δεδομένα ως αποτέλεσμα της αναβάθμισης, να επικοινωνήσουν με το τμήμα υποστήριξης για την ανάκτησή τους.
9 Οκτωβρίου: Τέσσερις μέρες αργότερα, η Microsoft εξηγεί ότι έχει αναβάλλει την περαιτέρω εγκατάσταση του τελευταίου Update στους χρήστες εξαιτίας «μεμονωμένων αναφορών για χαμένα αρχεία μετά την αναβάθμιση». Προσθέτει ακόμα ότι «αν και οι σχετικές αναφορές είναι εξαιρετικά λίγες, εντούτοις οποιαδήποτε απώλεια δεδομένων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση» Για το σκοπό αυτό η Microsoft ανέπτυξε ένα fix για το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο ενημερωνόμασταν ότι βρίσκονταν στο στάδιο δοκιμών.
16 Οκτωβρίου: Η Microsoft κυκλοφορεί μια διορθωμένη έκδοση των Windows 10 version 1809 σε όσους συμμετέχουν στο Windows Insider πρόγραμμα και πιο συγκεκριμένα, στα Slow και Release rings. Μια τέτοια κίνηση προϊδεάζει ότι η εταιρεία είναι έτοιμη για την ευρεία και πάλι διάθεση της αναβάθμισης.
17 Οκτωβρίου: Νέα δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 με αριθμό αυτή τη φορά 18262.
23 Οκτωβρίου: Μαθαίνουμε για ένα δεύτερο bug που έχει και αυτό ως αποτέλεσμα την απώλεια δεδομένων από συστήματα χρηστών.
24 Οκτωβρίου: Νέα δοκιμαστική έκδοση από τη Microsoft, με αριθμό 18267.
31 Οκτωβρίου: Μια εβδομάδα μετά και τελευταία μέρα του μήνα, η Microsoft προχωρά στην κυκλοφορία μιας ακόμα δοκιμαστικής έκδοσης (18272) μέσω του προγράμματος Windows Insider.
Ένα μήνα μετά από την αρχική κυκλοφορία του October 2018 Update, η Microsoft δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενημέρωση για την τύχη της αναβάθμισης (έκδοση 1809) την οποία «πάγωσε» μία εβδομάδα μετά. Αντ' αυτού, η εταιρεία επέλεξε τις ημέρες που ακολούθησαν να κυκλοφορήσει 4 δοκιμαστικές εκδόσεις της επόμενης μεγάλης αναβάθμισης των Windows 10 η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2019. 

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home