Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το επόμενο iPhone θα λειτουργεί καλύτερα στη βροχή


Η Apple προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα χρήσης ενός iPhone ή iPad στη βροχή, καταλήγοντας σε έναν τρόπο ανίχνευσης κινήσεων των δακτύλων ενός χρήστη σε οθόνη αφής κάτω από υγρές συνθήκες, για να μετριάσει τις λανθασμένες οδηγίες που προκαλούνται από τις σταγόνες του νερού.
Οι περισσότεροι χρήστες smartphone έχουν προβλήματα κατά τη χρήση των συσκευών τους με βρεγμένα χέρια ή στη βροχή. Στη βροχή, τα σταγονίδια νερού που προσγειώνονται στην οθόνη θα μπορούσαν να ερμηνευτούν ως πάτημα του δαχτύλου και ενδεχομένως να κάνουν ανεπιθύμητες επιλογές για τον χρήστη.

Οι  οθόνες αφής,  οι οποίες χρησιμοποιούνται σε smartphones και tablet, λειτουργούν ανιχνεύοντας αλλαγές στην ροή ηλεκτρικού ρεύματος στην οθόνη.  Ένα δάχτυλο, μιας γραφίδα ή κάποιο άλλο αγώγιμο στοιχείο μπορεί να αλλάξει τη ροή των ηλεκτρικών πεδίων, με τη συσκευή να ερμηνεύει αυτές τις αλλαγές για να προσδιορίσει πού έχει αγγιχτεί η οθόνη.


Δεδομένου ότι το νερό ή ο ιδρώτας είναι σε θέση να μεταβάλλουν τα ηλεκτρικά πεδία, αυτό μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει ανεπιθύμητες εντολές σε μία συσκευή.

Σύμφωνα με δύο αιτήσεις για διπλώματα ευρεσιτεχνίας που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη από το Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων (US Patent Office), η Apple σχεδιάζει τη χρήση φίλτρου για να προσδιορίσει αν μια ανιχνευμένη μεταβολή των ηλεκτρικών πεδίων προκλήθηκε από τον χρήστη ή όχι. Αυτό συμβαίνει προτού η συσκευή μεταφέρει την πληροφορία στον επεξεργαστή, με στόχο τη μείωση του χρόνου επεξεργασίας και της χρήσης ενέργειας. 

Σύμφωνα με την Apple αλγόριθμοι θα εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της αφής και θα καθορίσουν αν μια περιοχή έχει αγγιχτεί από έναν άνθρωπο, από μία γραφίδα που ελέγχεται από το χρήστη ή είναι στην πραγματικότητα ένα άλλο στοιχείο που είναι πέρα ​​από τον έλεγχο του χρήστη, όπως οι σταγόνες βροχής. 
Μόλις διαπιστωθεί ότι μια εντολή είναι σκόπιμη από τον χρήστη, τα δεδομένα που σχετίζονται με την αφή μεταβιβάζονται σε άλλα συστήματα για επεξεργασία. 

[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home