Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Google ετοιμάζεται να κατασκευάσει τα δικά της chipsets


Μετά από αρκετά χρόνια προμήθειας chipsets από την Qualcomm και τη MediaTek, τις παραδοσιακές "δυνάμεις" του χώρου, όλο και περισσότεροι κατασκευαστές στρέφονται σε "in-house" λύσεις, επιλέγοντας να σχεδιάζουν τα δικά τους ολοκληρωμένα επεξεργαστικά κυκλώματα. Η Samsung εδώ και πολύ καιρό κατασκευάζει τα Exynos chipsets, η Huawei έχει ανεξαρτητοποιηθεί με τα Kirin και φυσικά η Apple κάνει ακριβώς το ίδιο. Προχθές αναφέραμε πως η Apple θέλει να κατασκευάζει και τα δικά της modems ενώ τώρα και η Google δείχνει σημάδια... εσωστρέφειας.

Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία έχει προσλάβει ήδη πάνω από 12 μηχανικούς από μεγάλους κατασκευαστές όπως η Qualcomm, η Intel, η Broadcom και η nVidia, με σκοπό να δημιουργήσει μια νέα μονάδα στην Ινδία, οπού θα σχεδιάζονται οι νέοι της επεξεργαστές. Μέχρι στιγμής η ομάδα αποτελείται από 20 υπαλλήλους, 16 εκ των οποίων είναι μηχανικοί, όμως φήμες λένε πως ο αριθμός τους θα αυξηθεί στα 80 άτομα μέχρι το τέλος του 2019.

Αν η Google σχεδιάσει και κατασκευάσει (με ανάθεση σε εξειδικευμένα εργοστάσια, φυσικά), τα δικά της chipsets, θα μπορεί να τα χρησιμοποιεί σε όλες τις συσκευές της, όπως smartphones, notebooks, wearables, tablets, smart speakers, ακόμα και σε οχήματα. Επίσης θα μπορεί να σχεδιάσει εξειδικευμένα chips που θα καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες της (π.χ. NPUs), ενώ ταυτόχρονα θα μειώνει τα κόστη της σε βάθος χρόνου.

Αυτό θα πάρει μερικά χρόνια, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε τα πρώτα chips από τη Google εντός του 2020.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home