Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Το macOS 10.15 update θα "χωρίσει" το iTunes


To iTunes πιθανότατα φτάνει στο λυκόφως της ζωής του, αν και εφόσον ευσταθούν οι πρόσφατες φήμες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το 9to5Mac.

Σύμφωνα λοιπόν με ένα δημοσίευμα του 9to5Mac και μια ανάρτηση στο Twitter από τον developer Steven Troughton-Smith, ο οποίος αναπτύσσει εφαρμογές για τα iPhone, η νέα έκδοση του macOS (10.15) θα “σπάσει” το iTunes σε μικρότερες ξεχωριστές εφαρμογές (Music, Podcasts, TV, ενδεχομένως και Books).
Η Apple κυκλοφόρησε το iTunes το 2001, επιτρέποντας στους χρήστες του να οργανώσουν την ψηφιακή μουσική συλλογή τους και να προσθέσουν νέα κομμάτια κομμάτια στα iPods τους, πολύ πριν αρχίσουν να γίνονται δημοφιλείς οι διάφορες υπηρεσίες μουσικού streaming, όπως το Spotify. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο το iTunes επανασχεδιάστηκε δεκάδες φορές για να μπορέσει να περιλάβει διάφορες μορφές media και διογκώθηκε σε τέτοιο βαθμό που έπαψε να είναι τόσο εύχρηστο και λειτουργικό.

Το λογικό λοιπόν βήμα για την Apple είναι να δημιουργήσει ξεχωριστές και πιο κομψές εφαρμογές. Και αυτό ακριβώς φαίνεται ότι ετοιμάζεται να κάνει.

Η Apple ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι η TV εφαρμογή της θα φτάσει στα Mac το φθινόπωρο. Μέσω αυτής θα μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στη συνδρομητική υπηρεσία Apple TV+, καθώς και σε ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές είτε νοικιάζοντας, είτε αγοράζοντας τις. Για την ώρα τα Podcasts και το Apple Music διατίθενται μέσω του iTunes στα συστήματα με λειτουργικό σύστημα iOS.

Οι νέες εφαρμογές αναμένεται να αναπτυχθούν με την τεχνολογία Marzipan της Apple, η οποία βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Μέσω αυτής ένας developer θα μπορεί να αναπτύξει μια μόνο εφαρμογή, η οποία θα τρέχει και στις τρεις οικογένειες συσκευών της Apple (iPhone, iPad και Mac).

Το iTunes πάντως θα παραμείνει στο macOS 10.15 σύμφωνα με το 9to5Mac, αφού η Apple το χρειάζεται για τον συγχρονισμό των παλαιότερων iPods και iPhones με τα Mac.

Περισσότερες λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν στο Worldwide Developers' Conference της Apple, το οποίο θα λάβει χώρα από τις 3 έως τις 7 Ιουνίου στο San Jose των Η.Π.Α.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home