Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Drauger OS Linux: Για τους λάτρεις της κονσόλας παιχνιδιών


Το Drauger OS είναι μια νέα σχετική διανομή Linux για όσους χρήστες Linux λατρεύουν να παίζουν παιχνίδια. Αρκετά στοιχεία του σχεδιασμού της συγκεκριμένης διανομής την καθιστούν μια ικανή πλατφόρμα παιχνιδιών Linux διαφορετική από τις τυπικές διανομές.

Το Drauger OS, είναι μια διανομή Linux που βασίζεται στο Xubuntu, χρησιμοποιεί ένα τροποποιημένο περιβάλλον εργασίας Xfce4.12 και εκτελείται αποκλειστικά και μόνο σε υπολογιστές 64-bit (x86_64) καθώς για ευνόητους λόγους δεν υποστηρίζεται σε 32-bit συστήματα.



Το κύριο μενού Drauger OS είναι ένα τετράγωνο πλαίσιο με δύο στήλες. Οι κατηγορίες λογισμικού εμφανίζονται κάτω από το δεξί άκρο. Οι εφαρμογές εμφανίζονται κατά μήκος του αριστερού άκρου καθιστόντας το ότι πρέπει στους εξοικειωμένους με τις κονσόλες. Έρχεται  με το Steam προ εγκατεστημένο όπως επίσης προ εγκατεστημένα είναι το WINE και το PlayOnLinux.

Την διαφορετικότητα του Drauger OS έρχεται επίσης να τονίσει ο τροποποιημένος πυρήνας Liquorix Linux που βασίζεται στον πυρήνα του ZEN και ως σκοπό έχει την βελτιστοποίηση των εφαρμογών πολυμέσων και παιχνιδιών που τρέχουν στο σύστημα με την όσο δυνατή καλύτερη σχέση απόδοσης σε σχέση με την χρήση ενέργειας.


Το προσαρμοσμένο περιβάλλον επιφάνειας εργασίας Xfce σε αυτή τη διανομή δεν διαθέτει παραδοσιακό πίνακα τοποθετημένο κατά μήκος του κάτω άκρου της οθόνης. Αντίθετα, η γραμμή της επιφάνειας εργασίας εμφανίζεται από προεπιλογή οριζόντια στο πάνω μέρος της οθόνης.

Η τοποθέτηση της γραμμής μιμείται την εμφάνιση και τη λειτουργικότητα μιας κονσόλας παιχνιδιών, σύμφωνα με τον προγραμματιστή κάτι που δυστυχώς όμως κάνει τον σχεδιασμό του δυσλειτουργικό και δεν θα βολέψει πολλούς.

Στα αρνητικά του είναι ότι το Drauger OS δεν υποστηρίζει συστήματα UEFI καθώς η διαδικασία εγκατάστασης χρησιμοποιεί το SystemBack, το οποίο είναι buggy με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τέλος αξίζει να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη διανομή στερείται μηχανισμού αναβάθμισης επομένως, η αναβάθμιση στην επόμενη έκδοση απαιτεί νέα εγκατάσταση. Ωστόσο, οι ενημερώσεις συστήματος στην υπάρχουσα εγκατάσταση προέρχονται από το Ubuntu και ενημερώνονται τακτικά από το Drauger OS.

Προσωπικά δεν θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε ακόμα ως σταθερή καθημερινή εγκατάσταση, καθώς έχει πολύ δρόμο μπροστά του και στερείται βασικών επιλογών, όπως και να έχει όμως το μέλλον του ανήκει και σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home