Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Διαθέσιμος ο νέος Chromium-based browser της Microsoft


Όπως είχε υποσχεθεί, η Microsoft διέθεσε σήμερα επίσημα τον νέο browser Edge που βασίζεται στο Chromium, στην ίδια μηχανή δηλαδή που βασίζεται και ο browser της Google, Chrome.

Οι χρήστες Windows και macOS μπορούν να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν τη νέα έκδοση του Edge από σήμερα, αν και την ερχόμενη εβδομάδα θα διατεθεί το σχετικό update στους χρήστες των Windows (η εταιρεία πάντως δεν πρόκειται να προχωρήσει στην αυτόματη αναβάθμιση των συστημάτων των εταιρικών πελατών της).

Ο νέος Edge φέρνει αυξημένη ταχύτητα browsing, καλύτερη συνολικά ασφάλεια και αρκετά χρήσιμα χαρακτηριστικά, όπως μία λειτουργία Internet Explorer για την παροχή της απαραίτητης συμβατότητας με παλαιότερα web apps. Ένα νέο χαρακτηριστικό πάντως δεν είναι ακόμα έτοιμο και έτσι δεν βρίσκεται στη συγκεκριμένη έκδοση του browser της Microsoft. Το Collections, ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στον χρήστη να συλλέξει πληροφορίες από ιστοσελίδες και να τις οργανώσει σε έγγραφα που μπορεί να διαμοιραστεί εύκολα δεν θα είναι έτοιμο για έξι με οκτώ περίπου εβδομάδες ακόμη (πάντως μπορείτε να το δοκιμάσετε στην beta έκδοση του browser).

Όταν η Microsoft πρωτολανσάρισε τον browser Edge μαζί με τα Windows 10 δαπάνησε πολλούς πόρους για να δημιουργήσει το δικό της browser framework EdgeHTML. Όμως η εταιρεία δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί τον Chrome της Google, και πριν από περίπου δύο χρόνια ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εκμεταλλευτεί για τη νέα έκδοση του browser της, την open-source μηχανή Chromium. Από την οπτική της Microsoft, ήταν μία λογική κίνηση -αν και ο οργανισμός Mozilla που έχει τον Firefox, εξέφρασε την απογοήτευση του για την απόφαση της εταιρείας- καθώς χρησιμοποιώντας ως βάση μία γρήγορη, ασφαλής και δοκιμασμένη βάση όπως η μηχανή Chromium, θα μπορούσε να επικεντρωθεί στο να προσφέρει μοναδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες.

Επιπλέον, με έναν σταθερό και γρήγορο browser ενσωματωμένο στα Windows, οι πιθανότητες να μεταβούν οι χρήστες στον Google Chrome ή σε κάποιον άλλον browser θα λιγόστευαν.

[via]

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home