Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Η Nvidia καλεί τους gamers να διαθέσουν τα συστήματα τους στη μάχη ενάντια στην ασθένεια COVID-19

Aν έχετε στη διάθεση σας ένα gaming-ready υπολογιστή, μπορείτε να «δανείσετε» την επεξεργαστική ισχύ της κάρτας γραφικών σας για να βοηθήσετε στην καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19.
Η Nvidia καλεί τους PC gamers σε όλο τον κόσμο να κατεβάσουν την εφαρμογή Folding@Home, να την εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους και να χρησιμοποιήσουν την ισχύ της κάρτας γραφικών τους (όταν δεν χρησιμοποιείται για gaming για παράδειγμα) για να βοηθήσουν την επιστημονική κοινότητα να μάθει περισσότερα για τον κορωνοϊό.
Η εφαρμογή συνδέει υπολογιστές σε ένα διεθνές δίκτυο που χρησιμοποιεί την αρχή του «distributed computing». Στην κατανεμημένη επεξεργασία, το βάρος της συγκεντρωτικής επεξεργασίας από έναν κεντρικό υπολογιστή, κατανέμεται σε πολλούς περισσότερους υπολογιστές οι οποίοι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε ένα δίκτυο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποιούνται οι κάρτες γραφικών που αποδεικνύονται πολύ αποτελεσματικές στην επεξεργασία των δεδομένων στο εγχείρημα Folding@Home.
 Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ξεκίνησε από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ προσομοιώνει τον σχηματισμό (αναδίπλωση) των πρωτεϊνών. Γενικά οι πρωτεΐνες ανάλογα τη μορφή τους διακρίνονται σε ινώδεις πρωτεΐνες και σε σφαιρικές πρωτεΐνες.
Με κριτήριο τη σύνθεσή τους διακρίνονται σε απλές (όταν αποτελούνται μόνο από αμινοξέα) και σε σύνθετες (όταν στο μόριό τους περιλαμβάνονται και μη πρωτεϊνικά τμήματα όπως μέταλλα, σάκχαρα, λίπη κ.λπ.). Με κριτήριο από την άλλη τη λειτουργία τους, διακρίνονται σε δομικές (όταν αποτελούν τα δομικά υλικά του κυττάρου) ή σε λειτουργικές (όταν συμβάλλουν σε κάποιες λειτουργίες). Οι διάφορες λειτουργίες που παρατηρούνται στους οργανισμούς γίνονται χάρη στις πρωτεΐνες. Ο δε βιολογικός τους ρόλος καθορίζεται κάθε φορά από την τρισδιάστατη δομή τους που είναι συνέπεια της διαφορετικής αλληλουχίας των αμινοξέων τους, που τους παρέχει ξεχωριστές ιδιότητες και τρόπους δράσης, καθώς μπορούν να έχουν τον ρόλο ενζύμων, μπορούν να αποτελούν δομικά στοιχεία (π.χ το κύριο συστατικό των ερυθρών αιμοσφαιρίων) ή να λειτουργήσουν ως αντισώματα, αναγνωρίζονται ανεπιθύμητους εισβολείς όπως είναι οι ιοί και να βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα να τους αντιμετωπίσει.
Όμως για να συμβεί ένα από τα παραπάνω, να αποκτήσουν δηλαδή συγκεκριμένες ιδιότητες και να λειτουργήσουν ως ένζυμα ή ως αντισώματα, θα πρέπει να διαμορφωθούν ή να αναδιπλωθούν στο κατάλληλο σχήμα. Το εγχείρημα Folding@Home συμβάλει στην κατανόηση των ιδιοτήτων των πρωτεϊνών μέσω της προσομοίωσης του σχηματισμού (αναδίπλωσης) τους. Τώρα, ο στόχος είναι να βοηθήσουμε τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για τον ιό SARS-coV-2 που προκαλεί την ασθένεια COVID-19 και ενδεχομένως να ανακαλύψουν ένα τρόπο να τον αντιμετωπίσουν.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home