Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Κολοσσιαίο χτύπημα χάκερ στο Twitter


Ομάδα χάκερ «κατέλαβε» τους λογαριασμούς στο Twitter διάσημων προσωπικοτήτων και μεγάλων εταιριών προωθώντας μια μεγάλη απάτη χακαρίσματος με  bitcoin, την μεγαλύτερη που έχει συμβεί μέχρι σήμερα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα. Οι χάκερ παρουσιάζονται ως οι διάσημοι χρήστες των λογαριασμών και ζητούν από τους ακολούθους τους bitcoin ώστε να τους επιστρέψουν υποτίθεται ακόμα περισσότερα!

Εδώ και αρκετή ώρα σε πιστοποιημένους λογαριασμούς του Twitter ανεβαίνουν συνεχώς ανάλογα μηνύματα. Η αρχή έγινε με τον λογαριασμό του  Έλον Μασκ με τον χάκερ να ζητά bitcoin. Στη συνέχεια, πιθανότατα το ίδιο άτομο ανέβασε παρόμοια tweet και στον λογαριασμό του Μπιλ Γκέιτς δίνοντας την ίδια διεύθυνση bitcoin. Εκπρόσωπος του Μπιλ Γκέιτς έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι ο συνιδρυτής της Microsoft δεν έχει καμία σχέση με αυτά τα tweet και ότι πρόκειται για ένα ευρύτερο πρόβλημα του Twitter.

Λίγο αργότερα παρόμοια tweet εμφανίστηκαν και στους λογαριασμούς της Apple και της Uber, του Μπαράκ Ομπάμα, του CEO της Amazon Τζεφ Μπέζος, του δημοκρατικού υποψηφίου για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, του Κάνιε Γουέστ, του Μάικλ Μπλούμπεργκ και πολλών άλλων.
Μέχρι στιγμής πάντως είναι άγνωστη η έκταση του χακαρίσματος καθώς συνεχώς προστίθενται κι άλλοι λογαριασμοί διασήμων που ζητούν bitcoin.

Το πρώτο «περίεργο» tweet που ανέβηκε στον λογαριασμό του Έλον Μασκ ανέφερε: «Αισθάνομαι γενναιόδωρος εξαιτίας του Covid-19. Θα διπλασιάσω το ποσό των bitcoinπου θα στείλετε στον λογαριασμό μου την επόμενη ώρα. Καλή τύχη και μείνετε ασφαλείς εκεί έξω». Το tweet περιείχε ακόμα μια διεύθυνση λογαριασμού bitcoin.

Το tweet στη συνέχεια διαγράφηκε και αντικαταστάθηκε από ένα άλλο πιο… ξεκάθαρο: «Αισθάνομαι ευγνώμων και διπλασιάζω όλες τις πληρωμές που θα σταλούν στην διεύθυνσή μου. Στέλνεις 1.000 δολάρια και σου στέλνω πίσω 2.000. Θα το κάνω αυτό μόνο για την επόμενη μισή ώρα».

Φαίνεται ότι αρκετοί έσπευσαν να στείλουν bitcoin στις διευθύνσεις που δίνονται και όπως φαίνεται στα αρχεία των συνδιαλλαγών του bitcoin, τα οποία είναι δημόσια, ήδη ο ή οι χάκερ έχουν αποκομίσει σχεδόν 115.000 δολάρια. Πάντως, φαίνεται να στέλνει όντως πίσω κάποια χρήματα καθώς το σύνολο του λογαριασμού εμφανίζει διακυμάνσεις.

[via]


Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home