Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Τα vista ήρθαν η "Ασφάλεια" τους όμως καθυστερεί

Τα Windows Vista βρήκαν το δρόμο τους για τις επιχειρήσεις, αλλά οι περισσότεροι κατασκευαστές λογισμικού ασφαλείας δε φαίνεται να είναι έτοιμοι να τα εξοπλίσουν με τα εργαλεία που απαιτούνται για να προστατευτούν οι χρήστες τους. Symantec, Trend Micro και CA ακόμη ετοιμάζουν τα προϊόντα τους για τα Vista, σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπων τους, ενώ από τις μεγάλες εταιρείες μόνο η McAfee έχει ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά ένα προϊόν που είναι συμβατό με το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα.

"Η απουσία λογισμικού ασφαλείας από τις μεγαλύτερες εταιρείες θα είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο οι επιχειρήσεις δε θα μεταβούν αμέσως στα Windows Vista", σχολίασε η Natalie Lambert, αναλύτρια της Forrester Research. Σε συνδυασμό με την απουσία υποστήριξης για Vista και άλλων εφαρμογών, αυτά είναι τα εργαλεία που οι εταιρείες χρειάζονται περισσότερο για να λειτουργήσουν, πρόσθεσε η ίδια.

Την Πέμπτη, η Microsoft ανακοίνωσε από τη Νέα Υόρκη τη διάθεση των Vista στις επιχειρήσεις. Αμέσως μετά, οι προαναφερθείσες εταιρείες εξέδωσαν δελτία τύπου προωθώντας το λογισμικό τους για τα Windows Vista, αλλά καμία από αυτές, εκτός από τη McAfee, δεν ανακοίνωσε άμεση διαθεσιμότητα. Αυτό αναμένεται να συμβεί μέσα στους επόμενους μήνες. Πρώτη η Symantec θα κυκλοφορήσει την εταιρική έκδοση του antivirus της μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες θα ακολουθήσουν μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2007.

Η Forrester προβλέπει πως η υιοθέτηση των Vista δεν πρόκειται να πάρει μεγάλη έκταση πριν από το 2008, αλλά η Microsoft είναι πολύ πιο αισιόδοξη και δηλώνει πως το νέο λειτουργικό θα υιοθετηθεί από τις επιχειρήσεις στο μισό χρόνο απ' ό,τι χρειάστηκε για τα Windows XP.

Παρ' ότι πρόκειται για το ασφαλέστερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, η εταιρεία εξακολουθεί να συμβουλεύει τους χρήστες να χρησιμοποιούν και λογισμικό τρίτων κατασκευαστών.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home