Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Oι Γιατροί λένε ναί στο Google !!

Ποσοστό πάνω από 60% των γιατρών κάνει αναζητήσεις στο Google όταν θέλει να κάνει διάγνωση σε δύσκολες περιπτώσεις! Σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Mail και βάσει μιας έρευνας που διεξήχθη στο νοσοκομείο Princess Alexandra στο Brisbane, πολλοί γιατροί καταφεύγουν στο Google όταν αντιμετωπίζουν δύσκολες ιατρικές περιπτώσεις όπως για παράδειγμα το σύνδρομο Cushing και η ασθένεια Creutzfeldt-Jakob.


Το άρθρο δεν επικρίνει αυτήν την τακτική καθώς είναι λογικό οι ιατροί να μην θυμούνται όλα τα στοιχεία/συμπτώματα όλων των ασθενειών. Ωστόσο, επισημαίνει πως το 45% των περιπτώσεων που καταφεύγουν στο Google για στοιχεία, καταλήγει να κάνει λανθασμένη διάγνωση. Όπως προκύπτει από την έρευνα, όσο καλύτεροι είναι στις αναζητήσεις τους οι γιατροί και όσο περισσότερες γνώσεις διαθέτουν οι ίδιοι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουν να κάνουν σωστή διάγνωση. Παράλληλα, ένα άλλο χρήσιμο συμπέρασμα της έρευνας είναι πως στην περίπτωση που οι γιατροί χρησιμοποιήσουν στις αναζητήσεις τους ως κριτήρια επίσημη ιατρική ορολογία [π.χ. polyendocrinopathy] θα έχουν καλύτερα αποτελέσματα. Αναλυτικά την είδηση μπορείτε να τη δείτε εδώ.

Πηγή: The Inquirer

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home