Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Συνεργασία Microsoft με Novel Inc. ?

Και όμως, δεν πρόκειται για λάθος πληκτρολόγησης. Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, η Microsoft θα συνεργαστεί στο μέλλον με την Novel Inc. με σκοπό τη βελτίωση του λειτουργικού συστήματος Suse Linux της τελευταίας [τόσο από άποψη πωλήσεων όσο και από άποψη τεχνολογίας]. Αν και ακόμη η συμφωνία δεν έχει οριστικοποιηθεί, συνιστά μια συμμαχία-έκπληξη μεταξύ δύο αντίπαλων πλευρών της βιομηχανίας των λειτουργικών συστημάτων.


Ο CEO της Microsoft, Steve Ballmer προέβη στη σχετική ανακοίνωση σε ένα τεχνολογικού ενδιαφέροντος συνέδριο στο San Francisco λέγοντας πως το Linux είναι ιδιαίτερα σημαντικό για κάποιες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Microsoft. Αυτήν τη στιγμή, το Suse Linux της Novell είναι η δεύτερη πιο διαδεδομένη διανομή Linux στον κόσμο μετά τη Red Hat και αμέσως μετά την σχετική ανακοίνωση, οι μετοχές της Novell ανέβηκαν κατά 16% στα 6,79 δολάρια.

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστοί, όμως προβλέπουν τη σύσταση από κοινού μιας μονάδας έρευνας, όπου οι δύο εταιρείες θα μπορούν να σχεδιάζουν και να ελέγχουν το λογισμικό τους συνεργαζόμενες στενά.

Πηγή: DailyTech

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home