Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Hackers έσπασαν την προστασία και των Blu-ray

Πρώτα «έπεσε» το HD DVD. Μετά σειρά είχε η προστασία περιεχομένου AACS της Sony, μόλις την περασμένη Κυριακή. Ένας ανώνυμος hacker με το ψευδώνυμο Muslix64 θα περάσει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που έσπασε την προστασία και στα δυο standards οπτικών δίσκων της επόμενης γενιάς και μάλιστα μέσα σε ένα μήνα.

Στο forum του Doom9, ένα από τα μέλη του αγόρασε ένα Blu-ray player μαζί τον «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» σε Blu-ray δίσκο και μια μέρα μετά εμφανίστηκε το post στο οποίο περιγράφεται από τον Muslix64 το πώς βρήκε την λύση να εξαπατήσει το DRM protection και να ξεκλειδώσει τα αρχεία του.
Ήταν προφανές ότι η Sony θεώρησε ότι το AACS θα ήταν πολύ πιο ασφαλές, γιατί τρέχει με ένα κλειδί, καθότι είναι πράγματι πολύ πολύ δυσκολότερο να αποκρυπτογραφηθεί ένα και μόνο 128-bit κλειδί απ' ότι 30, 40 ή περισσότερα κλειδιά προστασίας ενός DVD υψηλής ευκρίνειας. Παρόλα αυτά όμως, ο Muslix64 τα κατάφερε και έτσι μπορεί να αναπαράγει με έναν freeware player, όπως τον VideoLan τα προστατευμένα με AACS αρχεία.
Ο χρήστης αυτός έκανε χρήση μιας μεθόδου επίθεσης της μορφής plaintext για να αποκρυπτογραφήσει και τα δυο formats. Η ειδοποιός διαφορά των επιτυχημένων προσπαθειών του, βρίσκονταν στο γεγονός ότι επικέντρωνε τις επιθέσεις στα δεδομένα που γίνονται streaming παρά στο λογισμικό του BD/HD player.
Το εν λόγω post στο forum συνεχίζεται επί μακρόν, όπου εξηγείται πως ακριβώς έσπασε η AACS προστασία και ποιος είναι ο σωστός τρόπος να ξεκλειδωθούν τα αρχεία από το DRM.
Ας ελπίσουμε ότι οι «σοφοί» του Hollywood δεν θα μηνύσουν τους συγγραφείς του VideoLan player επειδή απλά έχει την ικανότητα να αναπαράγει αρχεία βίντεο. Αλλά έτσι και αλλιώς, δεν θα είναι δα και η πρώτη φορά που θα δουν το δέντρο και όχι το δάσος, έτσι δεν είναι;

πηγή: pathfinder.gr

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home