Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Internet Big Brother

















Το τμήμα Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πιέζει την εταιρεία Verisign να του παραδώσει τα master keys του Internet, προφανώς για να μπορεί να αποκτήσει απεριόριστη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τους servers οποιουδήποτε στον πλανήτη.

Εάν κάτι τέτοιο πραγματοποιηθεί, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η κυβέρνησή τους θα μπορούν να εντοπίζουν τα DNS Security Extensions ακόμη και μέχρι τους servers που φέρουν το περιεχόμενο των sites, μαζί με τις ΙΡ διευθύνσεις τους.

Με πιο απλά λόγια αυτό θα σημαίνει ότι οι Αμερικανοί πράκτορες θα είναι σε θέση να ξετρυπώνουν οποιονδήποτε μέσα στο World Wide Web δίχως την ανάγκη πρότερης εισαγγελικής εντολής, και να ελέγχουν κατά το δοκούν τους διαύλους επικοινωνίας, σύμφωνα με τις εκάστοτε επιθυμίες και επιταγές της Αμερικάνικης κυβέρνησης.

Η πληροφορία αυτή, ότι δηλαδή το τμήμα Εθνικής Ασφάλειας κυνηγάει να αποκτήσει αυτά τα key-signing κλειδιά, τα οποία φυλάσσει για την ώρα η εταιρεία Verisign, αποκαλύφθηκε στα πλαίσια της σύσκεψης της ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) στη Λισσαβώνα.

Αναπόφευκτα πολλές χώρες στον κόσμο εξέφρασαν την ανησυχία τους ή την αντίθεση τους σε μια τέτοια προοπτική. Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Heise Online, ένας αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε πως το θέμα θα συζητηθεί σε ανώτερο επίπεδο μεταξύ των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αρχή Καταχωρημένων Διευθύνσεων του Internet (Internet Assigned Numbers Authority), η οποία είναι υπεύθυνη για το route management μέσα στον οργανισμό της ICANN, θα μπορούσε να επωμιστεί και με τη φύλαξη αυτών των κλειδιών. Αλλά οι Αρχές των Η.Π.Α. διεκδικούν το δικαίωμα να παραβλέψουν την ICANN/IANA και να βάλουν «χέρι» στα master keys του Internet.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home