Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Microsoft barcodes


Ένα βήμα παραπέρα σκοπεύει να πάει η Microsoft τα γνωστά σε όλους μας barcodes. Αυτή τη φορά, όμως, η υλοποίηση θα ξεφεύγει από τις γνωστές μονόχρωμες ρίγες ή τα ασπρόμαυρα κουτάκια των 2D barcodes, προσθέτοντας τα χρώματα στην εξίσωση. Για τη δημιουργία των νέων barcodes χρησιμοποιούνται τρίγωνα τεσσάρων ή οχτώ διαφορετικών αποχρώσεων που επιτρέπουν την αποθήκευση μεγαλύτερου όγκου πληροφοριών σε λιγότερο χώρο, σύμφωνα με τους μηχανικούς της Microsoft.

Τα νέα αυτά έγχρωμα barcodes πρόκειται να κάνουν την εμφάνισή σε δίσκους DVD προς το τέλος τους έτους, με απώτερο στόχο να επεκταθεί η χρήση τους σε κάθε είδους εμπορικό μέσο αναπαραγωγής [ταινίες, παιχνίδια κ.λπ.]. Βέβαια, η υιοθέτησή τους έχει και κάποια προβλήματα, αφού απαιτείται εκτύπωση σχετικά υψηλής ποιότητας, έγχρωμη ετικέτα και φυσικά νέοι barcode readers, δεδομένου ότι τα καινούργια barcodes δε θα μπορούν να διαβαστούν από τους υπάρχοντες.

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home