Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Διαστημικό Internet

Ο Αμερικανικός Στρατός σχεδιάζει να δοκιμάσει Internet routers στο διάστημα, σε ένα project που θα μπορεί να ωφελήσει και τους απλούς καταναλωτές και χρήστες όσον άφορα τις δορυφορικές ευρυζωνικές συνδέσεις και τη διάδοσή τους.

Η εταιρεία Cisco και η Intelsat επιλέχθησαν από το αμερικάνικο Υπουργείο Άμυνας για να αναλάβουν και να υλοποιήσουν μέσα στα επόμενα τρία χρόνια το Internet Routing In Space (IRIS) project. Θα βασιστεί σε έναν ειδικό δορυφόρο, στον οποίο η Cisco θα εγκαταστήσει το λογισμικό του IP networking, καθώς και τους αντίστοιχους routers. Αρχικά το σύστημα θα εξυπηρετήσει τις στρατιωτικές επικοινωνίες αλλά μετά τις απαραίτητες δοκιμές ο δορυφόρος θα διαθέτει για καταναλωτική χρήση.
Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η γέννηση του ίδιου του Internet οφείλεται σε ένα παρόμοιο project και κατόπιν διατέθηκε στους χρήστες και αναπτύχθηκε στο σημερινό World Wide Web.
Οι ωφέλειες από το IRIS συνίσταται στην μετάδοση των πακέτων ΙΡ μεταξύ των δορυφόρων με τον ίδιο περίπου τρόπο που γίνεται η μετάδοση των πακέτων αυτών στο έδαφος, μειώνοντας δραστικά τις όποιες καθυστερήσεις που παρατηρούνται, κερδίζοντας σε δυνατότητες αποθήκευσης και προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία στον τομέα του networking.
Σήμερα, για να μεταδοθεί ένα μήνυμα από ένα απομακρυσμένο τερματικό σε κάποιο άλλο μέσω δορυφόρου, θα πρέπει αυτό το μήνυμα θα πάει στον δορυφόρο και μετά να ξαναγυρίσει στο έδαφος σε έναν επίγειο σταθμό για τη διευθυνσιοδότηση. Ο σταθμός αυτό αναμεταδίδει το μήνυμα αυτό στον δορυφόρο και σε διαφορετική αυτή τη φορά συχνότητα ανάλογα με τον προορισμό του, στον οποίο το στέλνει ο δορυφόρος στη τελική του μορφή. Εξαλείφοντας επομένως τον κύκλο αυτό, οι πάροχοι μπορούν να αυξήσουν την αποθηκευτική δυνατότητα των δορυφόρων, να μειώσουν αισθητά τους χρόνους μετάδοσης και να ελευθερώσουν μεγάλα εύρη συχνοτήτων.
Το IRIS θα υποστηρίζει διαδικτυακές υπηρεσίες φωνής, βίντεο και δεδομένων. Ο πρώτος του δορυφόρος έχει προγραμματιστεί να εκτοξευθεί το πρώτο τρίμηνο του 2009.

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home