Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αναρχικοί Ρομπέν των Φτωχών



Νέα πρωτότυπη ληστεία - η τέταρτη τους τελευταίους 2 μήνες- με λεία τρόφιμα πραγματοποιήθηκε στο σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος από ομάδα ειρηνικών αναρχικών στην οδό Ευδόξου στον Νέο Κόσμο.

Άγνωστοι μπήκαν ως πελάτες στο κατάστημα, γέμισαν τα καρότσια με τρόφιμα και έφυγαν χωρίς να πληρώσουν. Στη συνέχεια μοίρασαν τα τρόφιμα στον κόσμο που ψώνιζε σε παρακείμενη λαϊκή, πετώντας παράλληλα φέιγ βολάν με συνθήματα κατά της ακρίβειας.

Το κείμενο αναφέρεται στην φτώχεια που οδηγούνται οι πολίτες, λόγω της αυξανόμενης ανόδου των τιμών, την ώρα που οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν καθηλωμένες. Επισημαίνεται ότι τα μποϊκοτάζ δεν είναι η πραγματική λύση στο πρόβλημα, ενώ διευκρινίζεται ότι η αφαίρεση προϊόντων πρώτης ανάγκης από ράφια μεγάλων σούπερ μάρκετ δεν θεωρείται -από εκείνους που τη διαπράττουν- κλοπή, καθώς αποτελούν «καρπό κάθε δική μας εκμεταλλευόμενης εργασίας και ανήκουν σε όλους μας».

Επίσης, στο κείμενο, το οποίο υπογράφεται από «πρωτοβουλία αναρχικών για την ελεύθερη διακίνηση αγαθών» αναφέρεται ότι η κίνηση δεν έχει αλτρουιστικό χαρακτήρα, αλλά σκοπεύει στην προτροπή του κοινωνικού συνόλου στην ελεύθερη διακίνηση και χρήση αγαθών και «τη νοητή διαγραφή των ταμείων, ξεπερνώντας τα νόμιμα όρια, για την εξάπλωση της αμφισβήτησης του κράτους και του κεφαλαίου».
[via]

Labels: , , ,

2 Comments:

At 02 July, 2008 11:02 Anonymous Matrox said...

Τρελο!
Δες που φτάσαμε, να κλέβουμε για να φάμε! Κάποτε με ένα πεντοχίλιαρο πήγαινες λαϊκή και γέμιζες δυο καρότσια. Τώρα με 15Ε σε αντιστοιχία πείτε μου τι παίρνετε... Ξέρω από τα τρία το μακρύτερο...

 
At 04 July, 2008 08:08 Anonymous MinOtaVrS said...

Έτσι είναι δυστυχώς... και από ότι καταλαβαίνουμε όλοι μας τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα :(

 

Post a Comment

<< Home