Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Εκδρομή: Αλεξανδρούπολη, Δάσος Δαδιάς, Πόρτο Λάγος

Βρεθήκαμε οικογενειακώς για Weekend στην Αν. Μακεδονία και Θράκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη και ενδιάμεσες στάσεις την μαγευτική Καβάλα, Ξάνθη και Κομοτηνή.

Η Θράκη είναι πανέμορφη και έτσι πλην της Αλεξανδρούπολης και της Ξάνθης δεν χάσαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Πόρτο Λάγος, το Δέλτα του Έβρου και το Δάσος της Δαδιάς.

Εδώ θέλω να σταθώ και να αναφέρω το πόσο με εντυπωσίασε -σε σχέση με την τελευταία μου επίσκεψή σε αυτό το 1991- η τρομακτική αλλαγή προς το καλύτερο της οργανωτικής δομής καθώς και το επίπεδο ενημέρωσης και ευγένειας του προσωπικού του οικοτουριστικού κέντρου της Δαδιάς.

Το δάσος της Δαδιάς βρίσκεται 1km έξω από το χωριό της Δαδιάς και 14 km από το Σουφλί είναι μια εμπειρία ενδιαφέρουσα για τον κάθε επισκέπτη λόγω της μοναδικότητας του στον Ευρωπαϊκό χώρο, σε αυτό ζουν σχεδόν όλα τα είδη αρπακτικών πτηνών - 36 είδη από τα 39 που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο- και άγρια ζώα που έχουν εξαφανισθεί από την Ευρώπη ή βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, όπως λύκοι, ζαρκάδια, ελάφια, σπάνια ερπετά και πολλά άλλα.

Η περιοχή αυτή έχει χαρακτηρισθεί προστατευόμενη με πρωτοβουλία της W.W.F. και στην περιοχή φωλιάζουν κάθε χρόνο 80 περίπου ζεύγη μαυρόγυπων που αποτελούν και τον μοναδικό πληθυσμό που απέμεινε στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Άλλα πολύ σπάνια είδη είναι το χρυσογέρακο, η αετογερακίνα, ο κραυγαετός, ο χρυσαετός, ο πετρίτης και ο ασπροπάρης.

Tο μόνο μείον που βρήκα όταν αναζήτησα πληροφορίες για αυτό στο διαδίκτυο ήταν η απαράδεκτη ιστοσελίδα η οποία έχει να ανανεωθεί πριν την έλευση του Euro € και οι τιμές δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτές που λέει (πχ μετακίνηση με Mini Bus με εισιτήριο 7500 δρχ !!).

Για όσους θέλουν να το επισκεφθούν το εισιτήριο κοστίζει 3€ για να σας πάει το Μini Bus από το κέντρο ενημέρωσης στο παρατηρητήριο το οποίο και βρίσκεται 3 km από το σταθμό ενημέρωσης.

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home