Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Νέα γενιά οθονών LCD LED backlight



Το ζητούμενο μιας οθόνης που να διαβάζεται υπό οποιεσδήποτε συνθήκες φωτισμού ταλαιπωρεί τη βιομηχανία πληροφορικής από γενέσεώς της. Η πρώτη ουσιαστική απάντηση ήλθε από τον ρηξικέλευθο «φορητό των μαθητών» OLPC. Ωστόσο η λύση που προσέφερε για ανάγνωση στη λιακάδα ήταν... ασπρόμαυρη. Τώρα ο υπερελαφρός φορητός των 2.000 δολαρίων της Toshiba, Portégé R500-S5007V, προσφέρει μια έγχρωμη λύση μέσω οπίσθιου φωτισμού από φωτοδιόδους (LED backlight).

Ο τρόπος που το καταφέρνει έχει ως εξής: Οι τυπικές οθόνες υγρών κρυστάλλων (LCD) των φορητών υπολογιστών φωτίζονται από μία ή δύο σειρές κρύων καθοδικών λυχνιών φθορισμού (CCFL) - δηλαδή μινιατούρες των σωλήνων φθορισμού που έχουμε στα γραφεία μας - οι οποίες βρίσκονται σε μία ή δύο πλευρές της οθόνης. Αντίθετα, η οθόνη του νέου Portégé φωτίζεται από σειρές φωτοδιόδων (LED) τοποθετημένες στο πίσω μέρος, οι οποίες παρέχουν πολύ πιο ισομερή κατανομή φωτισμού στην οθόνη. Ανάμεσά τους υπάρχουν λευκές φωτοδίοδοι που ελέγχουν συνεχώς την αντίθεση και τον χρωματικό κορεσμό. Οταν «διαπιστώσουν» ότι η επίδραση εξωτερικού φωτισμού μειώνει τα ποιοτικά αυτά χαρακτηριστικά της απεικόνισης «δίνουν εντολή» για ανάλογη αύξηση της φωτοβολίας των υπόλοιπων φωτοδιόδων.
[via]

Labels: , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home