Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Firefox 3.0 τα πρώτα προβλήματα



Καλά-καλά δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει ο Firefox 3.0 και αναφέρθηκαν τα πρώτα προβλήματα. Συγκεκριμένα, μόλις πέντε ώρες μετά την επίσημη παγκόσμια διάθεση του δημοφιλούς browser, η εταιρεία Tipping Point ανέφερε ότι υπάρχει ένα σοβαρό κενό ασφαλείας. Η Tipping Point από την πλευρά της δεν αποκάλυψε καμία λεπτομέρεια για το κενό ασφαλείας, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα, ενημέρωσε την ομάδα ανάπτυξης του browser ώστε να πάρει άμεσα τα κατάλληλα μέτρα.

Το κενό ασφαλείας εντοπίστηκε από την ομάδα Zero Day Initiative [ZDI], η οποία, αντί αμοιβής, δίνει στην Tipping Point αναλυτικά στοιχεία για κάθε πρόβλημα ασφαλείας που ανακαλύπτει. Το εν λόγω κενό ασφαλείας δίνει τη δυνατότητα σε έναν επιτιθέμενο να εκτελέσει τον κώδικα της αρεσκείας του σε ένα υπολογιστή με εγκατεστημένο τον Firefox 3.0, αποκτώντας έτσι τον πλήρη έλεγχό του.

Προς το παρόν δεν έχει κυκλοφορήσει κάποιο patch, ενώ μόλις βρεθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος θα δοθούν περισσότερα στοιχεία στη δημοσιότητα. Ένα μέτρο προφύλαξης που μπορεί κανείς μέχρι τότε να λάβει είναι να μην επισκέπτεται άγνωστα sites, να μην κάνει κλικ σε άγνωστα links που περιέχονται σε e-mails και να μην εκτελεί αρχεία που δεν εμπιστεύεται την προέλευση τους.
[via]

Labels: , , , ,

2 Comments:

At 23 June, 2008 21:45 Anonymous kiara said...

τέλεια, καλά πάμε!

 
At 23 June, 2008 21:55 Anonymous MinOtaVrS said...

και μη χειρότερα να λέμε.. ;)

 

Post a Comment

<< Home