Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



38 χρόνια φυλάκιση για hacking



Ένας 18χρονος Αμερικανός, ο Omar Khan, αντιμετωπίζει ενδεχόμενη 38ετή φυλάκιση για hacking στους υπολογιστές του σχολείου του και αλλοίωση των βαθμολογιών. Σύμφωνα με τα πρακτικά του ανώτατου δικαστηρίου της κομητείας Orange των ΗΠΑ, o Omar Khan αντιμετωπίζει συνολικά 60 κατηγορίες για εγκληματικές πράξεις δεύτερου βαθμού, μεταξύ των οποίων εξαπάτηση, μη εγκεκριμένη πρόσβαση σε υπολογιστές, διάρρηξη, υποκλοπή ταυτότητας, διαγραφή, υποκλοπή και αλλοίωση κρατικών εγγράφων.

Τα έγγραφα του δικαστηρίου ισχυρίζονται ότι ο Khan διέρρηξε το σχολείο του κατ' επανάληψη βράδια και αργίες, χρησιμοποιώντας ένα γενικό κλειδί [master key] που είχε κλέψει. Προσπάθησε να αποσπάσει τα στοιχεία πρόσβασης των καθηγητών του και να αλλάξει τους χαμηλούς βαθμούς του [C, D, F] σε πολύ καλούς [A και B]. Επιπρόσθετα, εγκατέστησε spyware στα PC των δασκάλων του, ώστε να έχει απομακρυσμένη πρόσβαση στο σχολικό δίκτυο. Παράλληλα έδειξε και μεγαλοψυχία, αφού φρόντισε να βελτιώσει τους βαθμούς άλλων 12 συμμαθητών του.

Η όλη υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν ο Khan υπέβαλε έφεση κατά της απόφασης μη αποδοχής του από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, απαιτώντας την αποστολή εκ νέου της σχολικής βαθμολογίας του. Οι διοικούντες του σχολείου "μυρίστηκαν" ότι κάτι έχει "πειραχθεί" στη βαθμολογία του Khan και άρχισαν τις έρευνες.

Ο δικηγόρος του Khan, Merlin Stapleton, δήλωσε σε τοπική εφημερίδα ότι οι κατηγορίες είναι πολύ αυστηρές. Ισχυρίστηκε δεν ήταν η πρώτη φορά που ένα παιδί έκλεψε στη βαθμολογία και ότι τις περισσότερες φορές που ένας μαθητής καταφεύγει σε αυτές τις μεθόδους, απλά θέλει να δει αν μπορεί να το κάνει.
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home