Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πάρνηθα Μονή Κλειστών



Σήμερα βρέθηκα στην Φυλή (Χασιά) για κάποιες δουλειές και βρήκα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Μονή Κλειστών (σε απόσταση 4 Κ m από την Φυλή) και την εκεί θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς, η οποία βρίσκεται μέσα σε έναν από τους τελευταίους καταπράσινους πνεύμονες της Πάρνηθας.

Το μοναστήρι της Κοιμήσεως Θεοτόκου Κλειστών, κτίστηκε το 17ο αιώνα και βρίσκεται σε υψόμετρο 650 μ Ν-ΝΔ της Πάρνηθας στην είσοδο του φαραγγιού του Κελάδωνα .

Στην αρχή ήταν ανδρικό μοναστήρι και όταν ιδρύθηκε, όλοι οι ασκητές που ασκήτευαν στις σπηλιές του φαραγγιού μαζεύτηκαν στο μοναστήρι αλλά σήμερα είναι γυναικείο μοναστήρι, και φημίζεται για τον τρόπο που ανάβουν το καντήλι το οποίο βρίσκεται στην άλλη μεριά του φαραγγιού, μέσα στον ιερό βράχο που βρέθηκε η θαυματουργή εικόνα όπου και με συρματόσκοινο (photo) μεταφέρεται από την μονή σε αυτόν.

Επ' ευκαιρίας επισκέφθηκα και το ανδρικό μοναστήρι του Αγ. Κυπριανού και Ιουστίνης που βρίσκεται επίσης κοντά και σε υψόμετρο 500 μ. το οποίο ιδρύθηκε το 1961 από παλαιοημερολογίτες μοναχούς και φημίζεται για τους εξορκισμούς του.

Όπως και να έχει όποιος βρεθεί στην Χασιά καλό είναι πριν ξεκινήσει την κρασοκατάνυξη με τα φημισμένα και πεντανόστιμα ψητά της αν τα επισκεφτεί σίγουρα δεν θα χάσει .

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home