Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Δικαστήριο απορρίπτει προσφυγή εναντίον ISP



Σε μια "ιστορική" απόφαση, δικαστήριο στην Αυστραλία, απέρριψε την αγωγή που είχαν υποβάλει μερικά από τα μεγαλύτερα studios του Hollywood (Village Roadshow, Universal Pictures, Warner Bros, Paramount Pictures, Sony Pictures Entertainment, 20th Century Fox και Disney) εναντίον του ISP iiNet για παράνομο κατέβασμα ταινιών από τους χρήστες του.

Τα studios έλπιζαν να αποδείξουν πως ο ISP δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα για το σταμάτημα του παράνομου filesharing και παράλληλα πως είναι ένοχος για παραβίαση του copyright, επειδή αποθηκεύει και μεταδίδει δεδομένα μέσω του δικτύου του.

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Σίδνεϋ όμως αποφάσισε πως η iiNet δεν μπορεί να καταστεί υπεύθυνη για τις πράξεις των χρηστών της.

Όπως δήλωσε ο δικαστής " ενώ θεωρώ πως η iiNet είχε γνώση των παραβάσεων και δεν έκανε κάποια ενέργεια να τις σταματήσει, αυτό δεν στοιχειοθετεί απόφαση εναντίον της".

"Τα στοιχεία έδειξαν πως σαν ISP δεν έκανε κάτι περισσότερο από το να παρέχει πρόσβαση στο Internet για τους χρήστες της".
[via]

Labels: , , , ,

2 Comments:

At 08 February, 2010 15:04 Anonymous prototype said...

Σα να λέμε να τιμωρούνται οι αυτοκινητοβιομηχανίες επειδή εμείς παραβιάζουμε τον Κ.Ο.Κ.!!!!

 
At 08 February, 2010 16:22 Anonymous MinO said...

Έχεις απόλυτο δίκιο... πραγματικά ήθελα να 'ξερα τι στο καλό σκέφτονται και ξεκινάνε ένα τέτοιο δικαστικό αγώνα.

 

Post a Comment

<< Home