Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο με Δωρεάν Αεροφωτογραφίες




Το Κτηματολόγιο ΑΕ και το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής ανακοίνωσαν την δωρεάν πρόσβαση σε όλους τους ενδιαφερόμενους στο ορθοφωτογραφικό υλικό της υπηρεσίας για ολόκληρη την χώρα.

To συγκεκριμένο εργαλείο μοιάζει με το Google Μaps αλλά έχει σαφώς καλύτερη ανάλυση εικόνας αλλά επειδή είναι ακόμα σε beta μορφή με δυνατότητες μετακίνησης (pan) zoom in, zoom out, μέτρησης απόστασης, μέτρησης εμβαδού κ.α.

Την εφαρμογή μπορείτε να την δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο:
http://gis.ktimanet.gr/wms/ktbasemap/default.aspx

Οι ορθοφωτογραφίες, που παρέχονται από την παραπάνω υπηρεσία, αφορούν στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας με εξαίρεση ορισμένες παραμεθόριες περιοχές καθώς και ορισμένες διαβαθμισμένες εγκαταστάσεις, για τις οποίες ισχύουν περιορισμοί και απαγορεύσεις από τις αρμόδιες Αρχές και Υπηρεσίες της χώρας.

Η χωρική ανάλυση των εικόνων είναι 20cm για τις αστικές περιοχές και 50cm για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας και προέκυψαν από φωτοληψίες περιόδου 2007 έως 2009, αποτελούν το πλέον πρόσφατα ενημερωμένο χαρτογραφικό υλικό με τη μεγαλύτερη δυνατή ανάλυση.
[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home