Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Ηλιακή Καταιγίδα θα παραλύσει τη Γη το 2013



Ο Ήλιος μπορεί να παραλύσει τη Γη το 2013...

Τάδε έφη ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας σε διεθνές συνέδριο για το πόσο τρωτά είναι τα ηλεκτρικά δίκτυα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι από στοιχεία που προέρχονται από μελέτη της ΝΑSΑ το 2013 θα εκδηλωθεί μια πολύ ισχυρή ηλιακή καταιγίδα, η οποία θα «χτυπήσει» σφοδρά τη Γη.

Το αποτέλεσμα μιας τόσο σφοδρής καταιγίδας θα είναι να τεθούν εκτός λειτουργίας οι τηλεπικοινωνιακοί δορυφόροι που βρίσκονται σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη, καθώς και τα ηλεκτρικά δίκτυα.

Επίσης αναμένεται να υπάρξουν σοβαρά προβλήματα στις αερομεταφορές, στα νοσοκομεία αλλά και στα τραπεζικά συστήματα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα έχει ισχύ ανάλογη με 100 βόμβες υδρογόνου και απελευθερώνει ενέργεια 1 εκατομμύριο φορές μεγαλύτερη από έναν σεισμό 9-10 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες προτάσεις και λύσεις προληπτικών μέτρων, όπως το να παρακολουθείται στενά η ηλιακή δραστηριότητα το επίμαχο διάστημα και μόλις διαπιστωθεί ότι εκδηλώθηκε κάποια μεγάλη έκρηξη να τεθούν αμέσως εκτός λειτουργίας για λόγους προστασίας τους οι δορυφόροι και τα ηλεκτρικά δίκτυα.
[via]

Labels: , , ,

1 Comments:

At 25 September, 2010 09:21 Anonymous Anonymous said...

Στο ονομα της ασφαλειας, σε μια αλλου ειδους τρομακτικη ενεργεια, ετοιμασου για παραβιαση δικαιωματων

 

Post a Comment

<< Home