Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



H Digea διέκοψε τα Νέα Ψηφιακά της ΕΡΤ



Το είδαμε και αυτό, δεν προλάβαμε να χαρούμε για την εκπομπή του 2ου ψηφιακού πακέτου της ΕΡΤ και μετά από "άνωθεν" παρεμβάσεις διακόπηκε πριν καλά καλά αρχίσει!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Μηχανικών και Τεχνικών της ΕΡΤ (ΠΑΣΥΜΗΤΕ) μετά από παρεμβάσεις της DIGEA στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων ανάγκασαν την μεταβατική διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει την ψηφιακή εκπομπή του 2ου ψηφιακού μπουκέτου της ΕΡΤ.

Διαβάστε το δελτίο τύπου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας ....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΥΜΗΤΕ ΓΙΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΡΤ

Η οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα μας έχει προκαλέσει στον κλάδο των Η.Μ.Μ.Ε. τεράστιες εντάσεις με επίκεντρο την ΕΡΤ και εκείνους που τη θεωρούν αντίπαλό τους να επιχειρούν χτυπήματα με όλα τα μέσα εναντίον της.


Η πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, η παθητική στάση της προηγούμενης διοίκησης στο πλαίσιο του νόμου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, η καθυστέρηση εφαρμογής της νομοθεσίας, η αδυναμία χάραξης συνολικής στρατηγικής για την ψηφιακή εποχή, λόγω έλλειψης διοίκησης και αδυναμιών που υπάρχουν στην ΕΡΤ, την έχουν αφήσει έκθετη απέναντι στους ανταγωνιστές της.

Μετά την χθεσινή επιτυχή προσπάθεια της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης να εκπέμψει ψηφιακά τα εθνικής εμβέλειας κανάλια της ΕΤ-1, ΝΕΤ και ΕΡΤ-3, καθώς και τα ραδιόφωνα της, δυστυχώς μετά από παρεμβάσεις της DIGEA στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και Δικτύων ανάγκασαν την μεταβατική διοίκηση της ΕΡΤ να σταματήσει την εκπομπή από τα Κ.Ε. Πάρνηθας και Πηλίου.

Χρησιμοποιώντας ανυπόστατα επιχειρήματα έφτασαν στο σημείο να χαρακτηρίζουν το σύστημα MPEG2 ακατάλληλο, γιατί δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους.

Αναγκάζουν την ΕΡΤ που έχει εγκαταστάσεις από την δεκαετία του 60 και έχουν νομιμοποιηθεί από Διεθνείς Συμβάσεις, να μετακινήσει τα σημεία εκπομπής της, προκειμένου να ικανοποιηθεί το σχέδιο των ανταγωνιστών της, που υπαγόρευαν πολιτική κατά την περασμένη περίοδο.

Είναι αδιανόητο να χάνονται τα εκατομμύρια ευρώ των επενδύσεων που έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός. Καλούμε εδώ και τώρα την διοίκηση της ΕΡΤ και τα αρμόδια Υπουργεία να υπερασπίσουν τα συμφέροντα της ΕΡΤ και του ελληνικού λαού.

Εμείς οι εργαζόμενοι τεχνικοί δεν θα παραδώσουμε σε κανέναν τον αγώνα δεκαετιών και θα δώσουμε τη μάχη, παρά τις κασσάνδρες και τα εμπόδια που υπάρχουν για να έχει ελεύθερη πρόσβαση ο ελληνικός λαός στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με το λιγότερο δυνατό κόστος..

Ο Σύλλογος μας στηρίζει τις προσπάθειες των μελών του για μια αποτελεσματική Δημόσια Ραδιοτηλεόραση που θα υπηρετεί τον πολίτη και θα του παρέχει σύγχρονες υπηρεσίες στην ψηφιακή εποχή.

Για το ΔΣ

Labels: , , , , , ,

3 Comments:

At 24 September, 2010 12:13 Anonymous Gianni said...

ειμαστε ενα απεραντο τρελοκομειο πουθενα αλλου δεν γινονται αυτα

 
At 24 September, 2010 17:35 Anonymous harisg said...

Στη Θεσ/νίκη παίζουν ακόμη. Από ότι λέει η ανακοίνωση προβλήματα υπάρχουν σε Πάρνηθα και Πήλιο. Άρα ο Χορτιάτης ζει!

 
At 24 September, 2010 18:03 Anonymous MinO said...

Χαρη και στον Υμηττό μια από τα ιδια...

Στηρίχτηκαν πάνω στο ΦΕΚ περι ραδιοσυχνοτήτων που δεν μιλαει πουθενα για εκπομπες από Παρνηθα και Πήλιο και ετσι τα έκοψαν... όσοι λοιπον λαμβάνουν από εκει τρώνε άκυρο... ;(

 

Post a Comment

<< Home