Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Online Phising: 57.000 "μαϊμού" websites


Περίπου 57.000 "μαϊμού" websites, δημιουργούνται κάθε εβδομάδα με στόχο να παρασύρουν ανυποψίαστους χρήστες και να τους «μολύνουν» με κακόβουλο λογισμικό.

Το λεγόμενο και online phising, προσομοιώνει κανονικές ιστοσελίδες τραπεζών, δημοπρασιών ή ηλεκτρονικών καταστημάτων, με αποτέλεσμα ο χρήστης να επισκέπτεται ιστοσελίδες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηχανών αναζήτησης, χωρίς όμως να γνωρίζει αν πρόκειται για το γνήσιο site ή όχι.

Το πρόβλημα γίνεται κάθε ημέρα και εντονότερο καθώς τα λεγόμενα scam sites που δημιουργούν οι Hackers καταφέρνουν να «τρυπώνουν» στα αποτελέσματα των αναζητήσεων των χρηστών, παρασύροντάς τους.

Οι «κυβερνο-εγκληματίες» προσπαθούν να καμουφλάρουν τις ιστοσελίδες τους ως νόμιμες, κυκλοφορώντας ευρέως links για αυτές, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και κοινωνικών δικτύων. Οι «μολυσμένες» ιστοσελίδες συνήθως «φορτώνουν» κρυφά κακόβουλο λογισμικό στους υπολογιστές των χρηστών, ώστε στη συνέχεια μέσω αυτών των ιών ο Hacker να υποκλέψει προσωπικές πληροφορίες όπως ευαίσθητα δεδομένα, κωδικούς κ.α..

Σύμφωνα με το Panda Labs σχεδόν τα δύο τρίτα των «μαϊμούδων» αφορούν ιστοσελίδες τραπεζών, ακολουθώντας κατά πόδας η υπηρεσία ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay και οι ιστοσελίδες της Visa, και του PayPal .
[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home