Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



«Έσπασε» η Κβαντική Κρυπτογράφηση


Ερευνητές από το Νορβηγικό Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας στο Τρόντχαΐμ, κατάφεραν για πρώτη φορά να παραβιάσουν δύο συστήματα «απόλυτα ασφαλούς» κβαντικής κρυπτογράφησης που χρησιμοποιούνται σε εμπορική κλίμακα.

Οι ακαδημαϊκοί Hacker «τύφλωσαν» τα συστήματα με λέιζερ και κατάφεραν να υποκλέψουν το κρυπτογραφικό κλειδί χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Στην κβαντική κρυπτογράφηση που βασίζεται σε οπτικές ίνες, το μυστικό κλειδί που απαιτείται για την ανάγνωση ενός μηνύματος κωδικοποιείται σε κβαντικές καταστάσεις που αντιστοιχούν στα «0» και τα «1» της ψηφιακής πληροφορίας.

Η τεχνική αυτή θεωρείτο μέχρι πρόσφατα απόλυτα ασφαλής, δεδομένου ότι κανείς δεν μπορεί να μετρήσει τις κβαντικές καταστάσεις των φωτονίων χωρίς ταυτόχρονα να τις διαταράξει. Αυτό θα σήμαινε ότι ένας ωτακουστής που προσπαθεί να υποκλέψει το κλειδί κρυπτογράφησης θα επηρέαζε το σήμα και θα γινόταν αμέσως αντιληπτός από τον αποστολέα και τον λήπτη του μηνύματος.

Φαίνεται όμως ότι τα πράγματα άλλαξαν καθώς μετά από αυτό είχαμε 100% γνώση του κλειδιού με μηδενική διατάραξη του συστήματος.

Για περισσότερα δεν έχετε παρά να δείτε εδώ.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home