Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



NOVA: Εξαρθρώθηκε Κύκλωμα Card Sharing


Ακόμα μια υπόθεση δορυφορικής πειρατείας μέσω Card Sharing, του συνδρομητικού σήματος της NOVA, αποκαλύφθηκε μετά από έρευνα των αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Το δελτίο τύπου έχει όπως παρακάτω:

Άλλη μία επιχείρηση για την καταπολέμηση του φαινομένου της οργανωμένης μορφής δορυφορικής πειρατείας μέσω Ιντερνετ, πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Η επιχείρηση διενεργήθηκε στην Αθήνα, όπου συνελήφθησαν δύο άτομα, ένας Ελληνας και μία αλλοδαπή, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία για άλλους επτά Ελληνες που κατηγορούνται για παράβαση των διατάξεων «περί πνευματικής ιδιοκτησίας κατ’ επάγγελμα - περί προστασίας συνδρομητικών υπηρεσιών, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση».

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από νέα μήνυση που υπέβαλε η εταιρεία «ΜΟΥΛΤΙΤΣΟΙΣ κατ΄ αγνώστων χρηστών Διαδικτύου οι οποίοι λειτουργώντας ως ομάδα και χρησιμοποιώντας ως διακομιστές αποκωδικοποιητές (Dreambox/Tecview) του τηλεοπτικού δορυφορικού σήματος της εταιρείας, που διέθεταν ειδικό παράνομο λογισμικό, μοίραζαν παράνομα, μέσω διαδικτύου, τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της ανωτέρω εταιρείας σε τρίτα άτομα, αντί χρηματικού ποσού.

Σύμφωνα με τα καταγγελθέντα, οι παράνομες αυτές υπηρεσίες προσφέρονται σε χρήστες έναντι αγνώστου χρηματικού ποσού, χαμηλότερου της νόμιμης μηνιαίας συνδρομής για το μπουκέτο NOVA, πράξεις που οδηγούν στην απώλεια κερδών τόσο για την εγκαλούσα εταιρία όσο και για το Ελληνικό Δημόσιο, ενόψει της μεταξύ τους υπάρχουσας σύμβασης,.

Κατά τη διενέργεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένας φορητός υπολογιστής, μέσω του οποίου γινόταν ηλεκτρονική διαχείριση, πέντε δορυφορικοί δέκτες παρανόμως προγραμματισμένοι για θέαση, μέσω διαδικτύου συνδρομητικών καναλιών της NOVA, άνευ καταβολής χρηματικής συνδρομής, δύο προγραμματιστές καρτών, τρεις δίσκοι υπολογιστή και τρία modem-router, τέσσερις κάρτες θέασης δορυφορικών καναλιών, εκ των οποίων μία για τα πολωνικά δορυφορικά κανάλια CYFRA+, μία για τα αλβανικά δορυφορικά κανάλια DigitAlb, και δύο για το ελληνικά συνδρομητικά δορυφορικά του μπουκέτου καναλιών NOVA.

Από ηλεκτρονική έρευνα και ψηφιακή ανάλυση διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι συνεργάζονταν ηλεκτρονικά μεταξύ τους. Σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας, η προκληθείσα οικονομική ζημία, του Ελληνικού Δημοσίου για τα έτη 2008-2009 ανέρχεται στο ποσό των 15.975.360 ευρώ.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
[via]

Labels: , , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home