Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



UEFI ο διάδοχος του BIOS



Σύμφωνα με τα τελευταία νέα πλησιάζει το τέλος για το γνωστό BIOS καθώς είναι έτοιμο να δοθεί στην κυκλοφορία ο διάδοχος του με την ονομασία UEFI.

Το UEFI υπόσχεται να εκκινεί τους υπολογιστές μας πολύ πιο γρήγορα από ότι συμβαίνει τώρα... για όσους δεν γνωρίζουν το BIOS είναι το λογισμικό που εκτελείται κατά την εκκίνηση των PC και προετοιμάζει το μηχάνημα για τη φόρτωση του λειτουργικού συστήματος και δημιουργήθηκε πριν από 25 χρόνια.

Η αργή ταχύτητα και οι περιορισμοί του παρωχημένου BIOS έχουν αρχίσει να εμποδίζουν την εξέλιξη των προσωπικών υπολογιστών, παραδέχτηκε ο Μπράιαν Ρίτσαρντσον της γνωστής εταιρείας AMI η οποία και αναπτύσσει λογισμικό BIOS.

To UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) χρησιμοποιείται ήδη σε ορισμένα συστήματα και του χρόνου αναμένεται να γίνει το στάνταρτ για τα νέα PC, δήλωσε στο BBC ο Μαρκ Ντόραν, επικεφαλής του UEFI Forum που αναπτύσσει το νέο λογισμικό.
[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home