Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Mobile Alert: Μην απαντάτε σε "περίεργα" SMS



Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΪ χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων έχουν πέσει θύματα απάτης από τηλεπικοινωνιακές εταιρίες "φαντάσματα".

Συγκεκριμένα οι χρήστες λαμβάνουν "φουσκωμένους" λογαριασμούς, κυρίως από SMS, τα οποία χρεώνονται υπέρμετρα, κερδίζοντας κάποιοι έτσι αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Τα ανυποψίαστα "θύματα" έκαναν το λάθος να απαντήσουν σε μηνύματα με ποικίλο περιεχόμενο με αποτέλεσμα από εκείνη την στιγμή το κινητό τους να κατακλύζεται καθημερινά από δεκάδες μηνύματα, που ασχέτως αν τα ανοίξουν ή όχι, χρεώνονται κανονικά με αποτέλεσμα η μηνιαίος λογαριασμός του κινητού τους να έχει αυξηθεί υπέρμετρα.

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν καταγραφεί εκατοντάδες επώνυμες καταγγελίες πολιτών, τόσο σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, όσο και στην ΕΕΤΤ και το Συνήγορο του Πολίτη.

Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και έχει απασχολήσει τη δικαιοσύνη, αλλά και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος , που ερευνά την υπόθεση, ύστερα από εντολή της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών.

Το θέμα αυτό είχε απασχολήσει και παλαιότερα την ΕΕΤΤ όμως οι εξαπατηθέντες παρά το μαραθώνιο στον οποίο επιδόθηκαν, δεν κατάφεραν να έρθουν σε επαφή με κάποιον από τους υπεύθυνους των εταιριών.

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home