Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



ΝSA: Προτρέπει στην εγκατάσταση Windows 7



Μετά το φιάσκο των συνεχών ηλεκτρονικών παραβιάσεων, η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Η.Π.Α. (NSA) συμβουλεύει τους χρήστες σε 10σέλιδη αναφορά της με τίτλο "Καλές πρακτικές ασφάλειας ενός οικιακού δικτύου", να αναβαθμίσουν όσα συστήματα τρέχουν Windows XP σε Windows Vista και Windows 7 ενώ επιπλέον προτείνει την υιοθέτηση λειτουργικών συστημάτων σε 64-bit εκδόσεις.

Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι στο κείμενο μιλάνε για windows vista δηλαδη με λίγα λόγια τα beta των windows 7 και δεν αναφέρονται πουθενά τα Linux λειτουργικά συστήματα, τα οποία μακράν είναι πιο ασφαλή απο οποιαδήποτε έκδοση Windows.

Αν και από κοινού τα Windows Vista και τα Windows 7 χρησιμοποιούνται από το 35% των χρηστών σε όλο το κόσμο, τα Windows XP κατέχουν μερίδιο της τάξης του 53%, σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις του Απριλίου.

Η συγκεκριμένη μέτρηση καθώς και η προτροπή φόβητρο της NSA ποιο πολύ μου κάνει για διαφήμιση, έτσι ώστε να αναβαθμίσουν οι χρήστες τα Windows, παρά για μια μάλλον δυσάρεστη μέτρηση.

Η Microsoft συμμερίζεται τις ανησυχίες για την μεγάλη διάδοση του ξεπερασμένου λειτουργικού της αν και ασφαλώς συνεχίζει να παρέχει υποστήριξη σε αυτό...

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home