Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Firefox: Έρχεται Καλύτερος στο Linux



Κακά τα ψέματα οσοι έχουμε Linux έχουμε διαπιστώσει ουκ ολίγες φορές ότι η ταχύτητα και η αποκρισιμότητα του Mozilla Firefox υπολύπεται κατα πολύ σε σχέση με τον ομοσταβλό του στα Windows.

Η ομάδα ανάπτυξης του Firefox αναγνωρίζοντας πως υπήρχαν σημαντικά προβλήματα όσον αφορά το "πώς έτρεχε" η εφαρμογή τους στο Linux (πιο αργή απόκριση, πιο "βαριά αίσθηση" στη χρήση του) αποφάσισε να προβεί σε βελτιώσεις και στην έκτη έκδοση του, υποσχεται να μας δώσει έναν browser για Linux με ταχύτερη απόκριση και πολύ καλύτερες επιδόσεις .

Η λύση που θα ακολουθήσει η ομάδα του δεν αφορά στην επίλυση κάποιων προβλημάτων, αλλά στο καλύτερο optimization του κώδικα του με τη χρήση του GCC 4.5, της νεότερης και αποδοτικότερης έκδοσης του δημοφιλούς compiler του Linux.

Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν ρυθμίσεις "επιθετικού optimization", που συνήθως μπορεί να οδηγήσει σε αστάθειες κατά τη χρήση της εφαρμογής, αν και μάλλον η ομάδα της Mozilla θα φροντίσει με εκτενείς δοκιμές (και τη χρήση προφίλ βελτιστοποίησης, "profile guided optimization" όπως έχει αναφέρει), θα φροντίσει να μην υπάρχουν προβλήματα.

Όπως και να έχει δεν μπορούμε παρά να είμαστε ευχαριστημένοι με αυτή την εξέλιξη περιμένοντας βέβαια να δούμε αν όντως κάτι θα αλλάξει στην 6η εκδοσή του...

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home