Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Google Voice: Διαθέσιμο και στην Ελλάδα



Η Google ανακοίνωσε χθες την διάθεση των υπηρεσιών voip μέσω του Gmail σε 38 νέες χώρες, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα.

Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα φωνητικών κλήσεων ή βιντεοκλήσεων μέσα από το Gmail και με αυτό τον τρόπο η Google ενοποιεί τα εργαλεία επικοινωνίας του χρήστη είτε πρόκειται για email, chat, φωνή ή βίντεο.

Μέχρι σήμερα η υπηρεσία ήταν διαθέσιμη μόνο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι χρήστες μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας μέσα από τον λογαριασμό τους στην Google σε τέσσερα διαφορετικά νομίσματα: Ευρώ, Δολάρια Η.Π.Α., Δολάρια Καναδά, Βρετανικές Λίρες. Η τηλεφωνική υπηρεσία δεν έχει πάγιο οπότε οι χρεώσεις αφορούν αποκλειστικά την χρήση. Οι χρεώσεις είναι ενδεικτικά οι ακόλουθες:
Προορισμός Χρέωση ανά λεπτό (χωρίς Φ.Π.Α.)
Ελλάδα Σταθερά €0.02
Ελλάδα Κινητά €0.11
Βρετανία Σταθερά €0.02
Βρετανία Κινητά €0.08 έως 0.13
Η.Π.Α €0.01
Οι παραπάνω τιμές είναι οι νέες μειωμένες τιμές της Google προς 150 προορισμούς και για να δείτε τον πλήρη τιμοκατάλογο μπορείτε να πατήσετε εδώ.

Για λόγους σύγκρισης η τιμή του ΟΤΕ (με Φ.Π.Α.) για αστικές κλήσεις είναι 0.03198€/λεπτό (με χρέωση ανά δευτερόλεπτο μετά τα πρώτα 2 λεπτά ομιλίας) ενώ η Hellas Online χρεώνει με 0.0352€/λεπτό.

H αντίστοιχη χρέωση της Wind είναι 0.0308€/λεπτό ενώ ή Forthnet 0.029€/λεπτό. Να σημειωθεί πως οι τιμές της Google είναι χωρίς Φ.Π.Α.

Ο Φ.Π.Α. χρεώνεται με την αγορά χρόνου ομιλίας. Πχ τα 10€ χρόνου ομιλίας στοιχίζουν 12.3€.

Για την χρήση του voip μέσω Gmail θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση ενός voice & video plug-in.

Για περισσότερα μπορείτε να δείτε αλλά και να σχολιάσετε εδώ.

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home