Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Vodafone: Δωρεάν και πάλι το Tethering



Με μια κίνηση που δεν περίμενε κανείς, η Vodafone, προέβη σε αναβάθμιση των Carrier Setting (vf GR v11.1) προσφέροντας ξανά το Tethering ΔΩΡΕΑΝ!

Για όσους δεν γνωρίζουν η λειτουργία tethering γνωστή και ως Hotspot περιλαμβάνεται στο λειτουργικό του iPhone και επιτρέπει στους χρήστες την σύνδεση της συσκευής με τον υπολογιστή τους προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Η συγκεκριμένη λειτουργία διατίθονταν στους συνδρομητές της Vodafone χωρίς επιπλέον χρέωση – μέσω του πακέτου δεδομένων που είχαν ενεργοποιήσει στο συμβόλαιο τους.

Η Vodafone όμως μέσω των ρυθμίσεων (carrier settings) που απέστειλε στο iTunes τον Μάρτιο του 2010, απενεργοποίησε την λειτουργία και προχώρησε σε επιπλέον χρέωση της χρήση του tethering.

Τι σημαίνει αυτό; Τα MB ή GB του data plan του συμβολαίου αντιστοιχούν σε χρήση δεδομένων ΜΟΝΟ μέσω του iPhone και όχι μέσω του tethering.

Η κίνηση της Vodafone μόνο τυχαία δεν μπορεί να θεωρηθεί καθώς έρχεται σε μία περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και λίγες μόλις ήμερες πριν την κυκλοφορία του iPhone 4S στην Ελλάδα, στις 11 Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Cosmote αλλά και η Wind δεν μπήκαν ποτέ στην διαδικασία της επιπλέον χρέωσης του tethering και σίγουρα ήταν ένας βασικός λόγος που αρκετοί κάτοχοι iPhone τους προτίμησαν.

[via]

Labels: , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home