Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Applications διαβάζουν κρυφά user contacts



Αναταραχή προκαλεί η αποκάλυψη ότι αποτελεί «κοινή πρακτική» η πρόσβαση των app στο βιβλίο επαφών σε iPhone και συσκευές με Android, χωρίς την ρητή συγκατάθεση του χρήστη.

Πλήθος δημοσιευμάτων αποκαλύπτουν τις ένοχες app, η συζήτηση στο αμερικανικό Κονγκρέσο έχει ξεκινήσει και οι developer εξαιρετικά δημοφιλών εφαρμογών, όπως Twitter, Fourquare και Instagram αναθεωρούν την πολιτική τους μπροστά στο θυμό των χρηστών.

«Κοινή πρακτική» χαρακτηρίστηκε η ελεύθερη πρόσβαση στον τηλεφωνικό κατάλογο των χρηστών χωρίς τη συναίνεσή τους, από τον επικεφαλής της εταιρείας Path, μιας εταιρείας που είναι γνωστή για την ομώνυμη app με την οποία ο χρήστης μοιράζεται την καθημερινότητά του με γνωστούς και φίλους.

Αυτό όμως που διαφέρει είναι αφενός ο τρόπος με τον οποίο γίνεται η μεταφορά ή η τήρηση των βιβλίων επαφών εκατομμυρίων χρηστών. Άλλοι μεταφέρουν τις επαφές των χρηστών στους διακομιστές τους με κρυπτογράφηση (https), άλλοι τις αποθηκεύουν για ένα ή και ενάμισι χρόνο σε δικούς τους server αποκρυπτογραφημένες, άλλοι τις μεταφέρουν χωρίς καμία προστασία.

Η Path αναθεώρησε την πολιτική της, ζήτηση δημοσίως συγνώμη και διέθεσε στο App Store την Path 2.0.6, στην οποία οι χρήστες μπορούν είτε να δώσουν την συναίνεσή τους ή να απαγορεύσουν στην εφαρμογή να μεταφέρει τις επαφές στους διακομιστές της για να βρουν φίλους και συγγενείς στο διάβα τους. Επιπλέον, δηλώνεται ότι διέγραψε ολόκληρη τη συλλογή στοιχείων από τις επαφές των χρηστών της.

Η Path όμως δεν είναι τόσο γνωστή app, όσο το Twitter, η Foursquare ή το Instagram.

[via]

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home