Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



BBC: Έρχεται το 3D ραδιόφωνο



Σύμφωνα με το SDTV, το BBC είναι στα αρχικά στάδια της ανάπτυξης του 3D ραδιοφώνου.

Το BBC δείχνει να είναι πρωτοπόρος στην έννοια του 3D ραδιοφώνου παρόλο που κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπάρχει ήδη ένας 3D ραδιοφωνικός σταθμός στην Ουγγαρία!

Ωστόσο, το BBC έχει μηχανικούς τους δουλεύουν σκληρά για να αναπτύξουν την τεχνολογία και την ακουστική που απαιτούνται για την ραδιοφωνική εκπομπή σε 3D καθώς οι ακροατές έχουν γίνει ιδιαίτερα απαιτητικοι στις μέρες μας.

Ο Φρανκ Melchior ο επικεφαλής τεχνολόγος για τον ήχο στο BBC είπε:
"Θέλουμε να παραδώσουμε μια νέα εμπειρία στο κοινό που να τους δίνει περισσότερο βύθιση και συμμετοχή στην ακρόαση και πρέπει να είμαστε αρκετά ευέλικτοι στην παροχή αυτού του περιεχομένου καθώς μιλάμε για μια νέα τεχνολογία που πρέπει να ακούγεται το ίδιο καλά τόσο στ' ακουστικά όσο και στα ηχεία "

Προφανώς λοιπόν το τέχνασμα αυτής της ακουστικής έχει να κάνει με τον εγκέφαλο που θα νομίζει ότι ο ήχος έρχεται από όλες τις κατευθύνσεις, περιλαμβανομένης της πάνω και κάτω δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι κάθισε σε ένα θέατρο ή σε μια μουσική εκδήλωση.

Η έλευση του 3D ραδιοφώνου δεν αναμένεται σύντομα στα καταστήματα και δεν υπάρχουν χρονοδιαγράμματα καθώς αυτό βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης.

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home