Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Wind: Πιλοτική διάθεση υπηρεσιών VDSL



Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του adslgr.com η Wind έχει ήδη ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες την πιλοτική παροχή VDSL υπηρεσιών από το Αστικό Κέντρο.

Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες VDSL, όμοιες με εκείνες της Cyta Ελλάδος, παρέχονται όχι από τον υπαίθριο κατανεμητή (καμπίνα/καφάο) αλλά από το τοπικό Αστικό Κέντρο, οπότε υπόκεινται (όπως και η τεχνολογία του ADSL) σε περιορισμούς απόστασης. Όπως είναι γνωστό η συγκεκριμένη υλοποίηση VDSL αφορά συνδρομητές σε μέγιστη απόσταση 800 μέτρων (ή και μικρότερη).

Η διάθεση VDSL υπηρεσίας από το A/K χρησιμοποιεί την υπάρχουσα εκεί υποδομή της εταιρείας, δηλαδή τις δεδομένες κάρτες του DSLAM, προκειμένου να παρέχει υψηλότερες των 24Mbps ταχύτητες στους πελάτες που βρίσκονται εντός της σχετικής ακτίνας. Αντιθέτως η κλασσική VDSL υλοποίηση (όπως αυτή που έχει εφαρμόσει ο ΟΤΕ σε συγκεκριμένες περιοχές πχ Ζωγράφου, Γλυφάδα, Σέρρες κ.α.) βασίζεται στην τοποθέτηση VDSL καμπινών στην θέση των παλιών υπαίθριων κατανεμητών.

Να τονιστεί πως πρόκειται για μία κλειστή πιλοτική διάθεση, κάτι που σημαίνει πως η Wind δεν διαθέτει ακόμα τις υπηρεσίες αυτές επισήμως. Αν και δεν είναι γνωστές οι ταχύτητες που θα διατεθούν εμπορικά -ούτε η τιμολόγηση των νέων υπηρεσιών- το πιθανότερο είναι να κυμανθούν μεταξύ 35 και 50Mbps.

Τέλος, δεν είναι γνωστή η ημερομηνία εμπορικής διάθεσης των υπηρεσιών VDSL.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home