Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Fedora: Οι χρήστες της θα πληρώσουν 99$ στην Microsoft



Γελάει το σύμπαν....

Με ένα τραγικό ποστ στο blog του, ο Matthew Garrett, developer της διανομής linux Fedora Red Hat, έγραψε πως όσοι χρήστες θέλουν να τρέξουν την Fedora σε Windows 8 certified PC πολύ πιθανόν να πρέπει να πληρώσουν 99$ στην Microsoft ώστε να ξεπεράσουν το UEFI κλείδωμα των νέων Windows.

Σύμφωνα με τον Garrett αυτός είναι ο καλύτερος συμβιβασμός ώστε οι χρήστες Fedora να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα και παράλληλα η Red Hat να μην πάρει συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις άλλες διανομές linux.

Για το UEFI έχουμε μιλήσει και παλαιότερα καθώς είναι μια ασφαλέστερη εκδοχή του Bios, απαιτώντας από το λειτουργικό να δημιουργήσει ένα ψηφιακό κλειδί πριν επιτραπεί η φόρτωση του και μπλοκάρει όποιον driver ή πρόγραμμα δεν το έχει.

Η Microsoft πιέζει τους κατασκευαστές υλικού να ενεργοποιήσουν το secure boot σε όσα μηχανήματα θα είναι Windows 8 certified με προφορτωμένο το σχετικό κλειδί.

Η απόφαση της Red Hat έχει συναντήσει την σφοδρή αντίδραση της κοινότητας του Linux που φτάνει σε σημείο να την κατηγορήσει πως ξεπουλήθηκε στην Microsoft που έχει σκοπό να υποχρεώσει όλες τις διανομές να καταβάλουν το σχετικό αντίτιμο για να μπορούν να τρέχουν οι εκδόσεις τους.

[via]

Labels: , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home