Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Πανδημία hacking σε μεγάλα websites



Θύματα hacking έπεσαν μεγάλα websites την εβδομάδα που πέρασε με το τελευταίο θύμα να είναι το Last.fm που επιβεβαίωσε εχτές ότι εκλάπη ένας απροσδιόριστος αριθμός των λογαριασμών του.

Η ανακοίνωση στη σελίδα του Last.fm αναφέρει ότι αυτή τη στιγμή ερευνούν την διαρροή "μερικών" κωδικών και συνάμα αναφέρουν πως και άλλα websites έχουν πρόσφατα στοχοποιηθεί. Αυτή αναφορά τους προκαλεί ερωτηματικά σχετικά με το αν αυτή η επίθεση είναι συσχετισμένη με τις επιθέσεις στα άλλα websites, αλλά προς στιγμήν δεν υπάρχουν αποδείξεις για να υποστηρίξουν αυτή την υπόθεση.

Τυπικά το website προτείνει σε όλους τους χρήστες του να αλλάξουν τους κωδικούς τους άμεσα και να μην χρησιμοποιήσουν το ίδιο κωδικό σε κανένα άλλο website. Επίσης τους προτρέπουν να παρακολουθούν το Twitter για συνεχή ενημέρωση.

Αυτό είναι η τρίτη διαρροή σε μεγάλο website αυτές τις 2 τελευταίες ημέρες τόσο με το LinkedIn που έπεσε θύμα και 6,5 εκατομμύρια κωδικοί του δημοσιοποιήθηκαν στο internet όσο και το το eHarmony επιβεβαίωσε και αυτό πως μερικοί λογαριασμοί των χρηστών του επίσης εκλάπησαν.

Κατά την διάρκεια της επίθεσης στο LinkedIn, το Ars Technica ανάφερε πως το eHarmony μπορεί να είναι εμπλεκόμενο γιατί ένας αριθμός των κλεμμένων κωδικών περιείχαν τις λέξεις "harmony" ή "eharmony". Όπως αποφαίνεται τώρα είχαν δίκιο αλλά παραμένει αδιευκρίνιστο για την ώρα εάν η επίθεση στο Last.fm είναι συσχετισμένη ή είναι απλώς μία διαβολική σύμπτωση.

[via]

Labels:

0 Comments:

Post a Comment

<< Home