Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Γιατί τώρα στην Ελλάδα το Euronews



Ενώ η χώρα βυθίζεται κάθε ημέρα όλο και πιο πολύ σε οικονομικό τέλμα και μαρασμό κάποιοι ακόμα πανηγυρίζουν που η 12η γλώσσα στην οποία θα εκπέμπεται το πρόγραμμα του Euronews... θα είναι η ελληνική.

Δεν γνωρίζω κατά πόσο σχέση έχει η δημιουργία του 24ωρο ειδησεογραφικού καναλιού στα ελληνικά... το οποίο και θα έχει τοπική έδρα την Αθήνα (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά), με το επερχόμενο κοινωνικό "μπάμ" που όλοι περιμένουν και προετοιμάζονται, αλλά σίγουρα είναι κάτι που προκαλεί έκπληξη.

Για την ιστορία οι ανακοινώσεις που έγιναν πριν κάποιες ημέρες λένε ότι τα εγκαίνια του νέου 24ωρου ειδησεογραφικό καναλιού αναμένονται να γίνουν τον Δεκέμβριο του 2012, ενώ περισσότεροι από 30 επαγγελματίες των ΜΜΕ θα προσληφθούν από το Euronews.

Όπως μάλιστα ανακοίνωσε ο Michael Peters, αναμένεται άμεσα η σχετική δημοσίευση για τις θέσεις εργασίας και τα προσόντα που απαιτούνται, στα ελληνικά και κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Η ελληνική έκδοση θα είναι η πρώτη στην ιστορία του Euronews, που θα παράγεται εξ ολοκλήρου στη χώρα της ομιλούμενης γλώσσας.

Το Euronews είναι το πρώτο διεθνές ειδησεογραφικό κανάλι στην Ευρώπη και καλύπτει την παγκόσμια επικαιρότητα σε συνεχή ροή, σε όλο τον πλανήτη.

Ιδρύθηκε το 1993 στη Λυών της Γαλλίας, διατίθεται σε 350 εκατ. νοικοκυριά, σε 155 χώρες και είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Labels: , , , , , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home