Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



ΜΙ5 vs FBI με κυβερνοεπιθέσεις


Μ. Βρετανία και ΗΠΑ θα εξαπολύσουν κυβερνοεπιθέσεις εκατέρωθεν, εν είδει ασκήσεων, ώστε να ελέγξουν την ετοιμότητα τους σε επίπεδο κρατών.
Πράκτορες των δυο χωρών αναμένεται να τεθούν αντίπαλοι και να συνεργαστούν σε "διαδικτυακά κελιά" (cyber cells) στις δυο πλευρές του Ατλαντικού, με τα κελιά αυτά να συμπεριλαμβάνουν την MI5 και το FBI. 

Στόχος είναι και η βελτίωση της ροής πληροφοριών μεταξύ Αμερικής και Ην. Βασιλείου σχετικά με επερχόμενες απειλές.
Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ ενισχύουν την ασφάλεια τους στον κυβερνοχώρο, αυξάνοντας την συνεργασία τους, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον στο BBC κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

Όπως δήλωσε ο Άγγλος πρωθυπουργός, η συνεργασία Ην. Βασιλείου - ΗΠΑ, με στόχο λιγότερες παραβιάσεις ασφαλείας, θα ξεκινήσει με κυβερνοεπιθέσεις εκατέρωθεν, οι οποίες όμως θα έχουν την μορφή άσκησης, ώστε να ελεγχθεί η ετοιμότητα των δύο κρατών.

Η πρώτη άσκηση θα αφορά σε σκηνοθετημένη επίθεση που θα δεχθεί ο χρηματοοικονομικός τομέας των δυο χωρών και θα λάβει χώρα μέσα στο 2015. Θα περιλαμβάνει την Τράπεζα της Αγγλίας και εμπορικές τράπεζες στο Λονδίνο και τη Wall Street.

Αφορμή γι'αυτές τις σκηνοθετημένες κυβερνοεπιθέσεις στάθηκε η επίθεση στην Sony Pictures κατά την οποία οι ΗΠΑ εκτέθηκαν, καθώς το FBI άργησε να εντοπίσει τους υπεύθυνους για την επίθεση, αλλά και η επίθεση στα Twitter και YouTube της Κεντρικής Διοίκησης του αμερικάνικου στρατού, όπως και οι απειλές διεύρυνσης της.

[via]

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home