Site Tools: Change WAG54G AnnexB | Εγκατάσταση DM500s posts | DM500s Images | Gemini 4.70 GSF posts | Unlock Thomson 585v6

 



Αναγνώριση ατόμου μέσω WiFi από το MIT


mit-rf-capture

To MIT εφαρμόζει μία εντυπωσιακή πειραματική διάταξη χρήσης των σημάτων Wi-Fi για την αναγνώριση προσώπων ακόμα και πίσω από τοίχους. 
Με την εφαρμογή αυτή του MIT δεν είναι εφικτή μόνο η αναγνώριση ατόμων μέσα από έναν τοίχο, αλλά και η δυνατότητα διάκρισης ενός συγκεκριμένου ατόμου μέσα σε ένα πλήθος.
Η πειραματική αυτή διάταξη έχει δημιουργηθεί στο Computer Science and Artificial Intelligence Lab του MIT και έχει την ακόλουθη αρχή λειτουργίας: Μία συσκευή που οι ερευνητές ονομάζουν RF-Capture εκπέμπει ασύρματα σήματα και έπειτα αναλύει τις αντανακλάσεις τους. Σχηματίζει με τις αντανακλάσεις την μορφή του ανθρώπινου σώματος και έτσι μπορεί να γίνει η αναγνώριση των ανθρώπων.

Η έρευνα αυτή του MIT δεν είναι καινούρια, καθώς έχει ξεκινήσει από το 2013. Το τελευταίο μοντέλο του RF-Capture του MIT πρεσβεύει ότι έχει ακρίβεια 90%, ενώ εκτιμάται ότι μπορεί να αναγνωρίσει ένα άτομο μέχρι και ανάμεσα σε 15 άλλα άτομα.
Μία πιθανή εφαρμογή της διάταξης των ερευνητών του MIT θα είναι να μπορεί να κληθεί αυτομάτως ένα ασθενοφόρο ή βοήθεια από το σπίτι ενός ηλικιωμένου που ζει μόνος του και το σύστημα εντοπίζει ότι έχει πέσει αναίσθητος σε κάποιο σημείο του σπιτιού. Το MIT εφοδιάζει την εφαρμογή του με ειδικούς αισθητήρες που μπορούν να μετρούν τον καρδιακό ρυθμό και την αναπνοή του χρήστη.

[via]

Labels: ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home